Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EBT oli lopulta Alkua tarkempi kolikon heitossa

Espoonlahdessa miteltiin oikein tosissaan naisten Korisliigassa, sillä kummallakin on kiilto silmissä päästä pudotuspeleihin. Ensimmäisen kympin jälkeen oltiin tasoissa, mutta sitten EBT repäisi eron jopa 16 pisteeseen (59-43) ja tuntui siltä, että matsi on paketissa.

Mutta eihän urheilussa ole mikään varmaa. Espoolaiset pelasivat puoliajan jälkeen taktisen hölmösti, ja Alku osasi käyttää tilanteen mainiosti hyväkseen.

Ja hupsis, oltiinkin tasatilanteessa 73-73 kun peliä oli jäljellä viisi minuuttia. Sen jälkeen homma oli kuin kolikon heittoa kunnes kotijoukkue klaarasi tärkeän pelin.

Alun vahvoja tukipilareita olivat tässä ottelussa kotimaiset Meral Bedretdin ja Hanna Vapamaa, molemmilta kolmosetkin putosivat tarkasti, mutta he kantoivat myös suuren osan joukkuetyöskentelyn yhtenäisyydestä.

Alun ykkönen heittotarkkuudessa oli toisella puoliajalla ryhdistäytynyt Alexandra Green, jolle kertyi yhteensä 20 pistettä. Alun joukkueen heikkoutena on tietenkin vaihtopelaajien vaatimattomuus, nytkin heiltä tuli yhteiseen pottiin vain kaksi pistettä.

EBT oli heitoissaan tarkempi niin pelitilanteista kuin vapariviivaltakin. Suurin mörkö oli kuitenkin Espoon amerikkalaisvahvistus Kamilah Jackson, joka riehui korin alla, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Hänen kouriinsa tarttui peräti 27 levypalloa ja osasi hän syöttääkin, sillä tilastoista löytyy ottelun korkein passimäärä, seitsemän.

Joukkueen yllättäjä oli nuori ja hentoinen Sanni Tuomisto. FL