Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näitä kirjoja Suomi ja Forssan seutu lukevat tällä hetkellä

Suomen myydyimpien kirjojen lista ei merkittävästi poikkea Louna-kirjastojen lainatuimpien ja varatuimpien kirjojen listasta. Joitakin erityispiirteitä Forssan seudulla on kuitenkin nähtävissä.

Pertti Jarlan Fingerpori 12 on alkuvuoden myydyin kotimaisen kaunokirjallisuuden teos.

Käännetyn kaunokirjallisuuden ykkössijaa pitää Moyes Jojon Kuinka painovoimaa uhmataan. Lasten- ja nuorten kirjoista kärkisija kuuluu Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjälle ja pullistelijalle. Tietokirjoista eniten ostettiin Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni -teosta.

Tiedot ovat valtakunnallisia ja selviävät Kirjakauppaliiton laskelmista.

Lista alkuvuoden myydyimmistä kirjoista ei yllätä Forssan kirjaston henkilökuntaa. Seudullamme lainataan runsaasti samoja teoksia kuin koko Suomessa myydään.

Poikkeuksiakin on.

Seutumme lapset lukevat erityisen paljon Tatua ja Patua. Viimeisen 12 kuukauden aikana kirjasarja on ollut lastenkirjoista Forssan seudulla suosituin. Tatu ja Patu ei yllä koko maan alkuvuoden myydyimpien kirjojen listalle. – Toki myös Risto Räppääjä on suosittu Forssan seudulla, Ilkka Kononen Forssan kirjastosta sanoo.

Räppääjä mahtuu alkuvuoden myydyimpien kirjojen top kymmeneen kaksi kertaa. Pullistelijan lisäksi Risto Räppääjä, Pipsa ja ystävät on yksi ostetuimmista lastenkirjoista.

Seudullamme Enni Mustosen kirjat pitävät vuodesta toiseen kaunokirjallisuuden kärkisijaa. Tällä hetkellä Mustosen Taiteilijan vaimo on Louna-kirjastojen varatuin teos. Siihen on tehty 101 varausta. Muita paljon varattuja teoksia ovat Kari Hotakaisen kirjoittama Tuntematon Kimi Räikkönen , Seppo Jokisen Lyödyn laki , Mayes Jojon Kuinka painovoimaa uhmataan ja Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni . Taitelijan vaimoa lukuun ottamatta kaikki kirjat löytyvät Suomen ostetuimpien listalta. FL