Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelään on luvassa lämmin juhannus – Metsäpalovaroitus todennäköisesti voimassa

Etelä-Suomessa juhannusta nautitaan pääosin poutaisessa säässä.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan juhannusaattona matalapaine syvenee Ruotsin yllä tuoden Suomen pohjoisosaan jatkuvampia sateita ja etelään voimakkaitakin sade- ja ukkoskuuroja.

Aattona lämpötila kohoaa maan eteläosassa ylimmillään 24–29 asteeseen. Juhannusyönä sateet painottuvat maan pohjoisosaan. Muualla sää poutaantuu lännestä alkaen.

Juhannuspäivä on edelleen epävakainen maan pohjoisosassa, mutta etelässä pääosin poutainen sää jatkuu. Päivä on tuulinen maan etelä- ja keskiosissa. Lämpötila nousee etelässä yli 20 asteen.

Sunnuntaina lämpötila etelässä nousee 20 asteen tienoille.

Metsäpalovaroitus on juhannusaattona todennäköisesti voimassa laajalti maan etelä- ja keskiosissa. Metsäpalovaroituksen ollessa voimassa avotulen teko on kielletty.

Voimassa olevat varoitukset voi tarkistaa Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan juhannuksena päivän ylin lämpötila on tyypillisesti suuressa osassa maata 20 asteen tietämillä. Yön alin lämpötila on tavallisesti noin 10 astetta.

Keskimäärin joka toinen tai joka kolmas juhannus on poutainen ja myös aurinkoinen.

Tilastojen mukaan helteet osuvat joko juhannusaatolle tai juhannuspäivään keskimäärin kerran neljässä vuodessa. Edellisen kerran hellettä oli juhannuksena vuonna 2016. Viime juhannus oli sateinen ja tuulinen. Suomen yllä oli voimakas matalapaine ja tuuli yltyi merialueilla myrskylukemiin. Juhannusaattona saatiin runsaita sateita ja lämpötila jäi koko maassa selvästi alle 20 asteeseen. FL