Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Museorautatien varrella pieni maastopalo – Kipinä lensi menomatkalla, junanväki sammutti palatessaan

Kipinä lensi menomatkalla, junanväki sammutti palatessaan.

Museojunasta iskenyt kipinä sytytti pienen maastopalon Humppilassa museorautatien varressa sunnuntaina klo 13:n jälkeen. Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kerrotaan, että maastoa paloi noin 30 neliön verran. Museorautatien tuntumassa asuva Paavo Säisä sai talon naisväeltä tiedon, että radan varrella savuaa.

– Katsoin, ettei siellä mitään savua ja jatkoin romaanin lukemista. Kohta huusivat, että nyt näkyy liekkejäkin ja niin näkyi. Lähdin radan vartta kohti ja otin kameran mukaan.

Säisä kertoo, että kipinä iski maastoon Humppilan suuntaan matkanneesta junasta.

– Sama juna tuli takaisin ja sieltä nousi rautatieläisiä paloa sammuttamaan. Heillä oli mukanaan lapiot ja vettä ja he toimivat todella tehokkaasti. Junanväki oli saanut tiedon maastopalosta jo matkan varrelle. Hieman myöhemmin paikalle saapui myös palokuntaa, Säisä selvittää.

Säisä laski, että palossa vaurioitui myös 21 ratapölkkyä. Kyseiset ratapölkyt eivät olleet enää käytössä, vaan odottivat poiskuljetusta penkalla. – Palaneet pölkyt olivat niin sanottuja lahopölkkyjä, joiden tilalle oli vaihdettu uusia ratapölkkyjä, Museorautatieyhdistys ry:n puheenjohtaja Marko Laine kertoo.

Laineen mukaan penkkapalojen määrä vaihtelee kesän kuivuuden mukaan.

– Oikein kuivina kesinä paloja on yhdestä kahteen, mutta on kesiä, jolloin paloja ei ole lainkaan. Yleensä palot ovat niin pieniä, että junahenkilökunta sammuttaa ne itse eikä palokuntaa tarvita. – Jos on erityisen kuiva kesä, kuten viime vuonna, meillä on ollut erillinen palojuna, joka seuraa matkustajajunaa ja tarkkailee palonalkuja, Laine selvittää ja kertoo, ettei palosta aiheutunut vaaraa matkustajille. FL Muokattu klo 18.50: Lisätty Marko Laineen kommentit ja toinen kuva, jossa näkyy myös Sohvi-veturi.