Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Itsenäisyyspäivän sää lauha Etelä- ja Keski-Suomessa – sadealue tuo vettä alkuiltaan asti

Ajokeli on juhlaperjantaina koko maassa normaali, lauantaina ja sunnuntaina liikenteessä liukastellaan.

Itsenäisyyspäivää perjantaita vietetään eteläisessä ja keskisessä Suomessa lauhassa säässä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Lounaasta saapuu jo yöllä maahan sadealue, joka kastelee esimerkiksi pääkaupunkiseutua alkuiltaan eli Linnan juhlien alkuun asti.

Itsenäisyyspäivän lämpötila on nollassa tai sen yläpuolella Vaasa–Kuopio-linjan eteläpuolella. Etelässä lämpöasteita on perjantaina enimmillään noin seitsemän.

Ajokeli on itsenäisyyspäivänä koko maassa normaali. Suomen maa-alueille ei ole annettu perjantaiksi muitakaan säävaroituksia mihinkään maakuntaan.

Merialueilla on sen sijaan voimassa kovan tuulen varoitus sekä aallokkovaroituksia lukuun ottamatta Pohjanlahtea Merenkurkusta ylöspäin.

Itsenäisyyspäivän sää on vuodenaikaan nähden keskimääräisten lukemien yläpuolella maan etelä- ja keskiosissa. Lapissa sitä vastoin mittarien lukemat putoavat perjantaina jonkin verran ajankohdan tavanomaisten lukemien alapuolelle, kertoi päivystävä meteorologi Petri Hoppula STT:lle.

Lauantaina ja sunnuntaina teillä liukasta

Sadealueita saapuu Suomeen lounaasta Hoppulan mukaan tiivistä tahtia. Uudet sateet kastelevat Suomea lauantaina.

Etelä- ja Keski-Suomen yli kulkeva matalapaine tuo aluksi vesisadetta, mutta sateen olomuoto muuttuu päivän mittaan rännäksi tai lumeksi.

Lauantain ajokeliä ennakoidaan huonoksi alueella Salpausselältä Keski-Pohjanmaalle ja Kainuuseen asti.

Eteläisimmillä merialueilla tuulee lauantainakin kovaa. Sunnuntaiksi sateet ja kova tuuli hellittävät, mutta liikennesään odotetaan olevan huono Manner-Suomessa Varsinais-Suomesta Kainuuseen sekä maakunnissa niistä itään. STT