Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stop! Jätä auto kotiin, jos aiot mennä illalla pikkujouluihin - Poliisi aloittaa vuorokauden kestävän tehovalvonnan

Poliisi aloittaa perjantaina 24 tuntia kestävän puhallutusmaratonin.

Poliisi valvoo rattijuopumuksia tehostetusti 24 tunnin ajan perjantaista lauantaihin. Kolmatta kertaa järjestettävä vuorokauden maraton alkaa perjantaina kello 14 ja se päättyy lauantaina samalla kellonlyömällä.

Valvonnan pääpaino on ilta- ja yöajassa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö lauantaiaamunakin teiden varsille riittäisi poliiseja ajokuntoa valvomaan. – Pikkujoulujuhliin lähdettäessä auto on syytä jättää kotiin ja käyttää esimerkiksi julkisia kulkuvälineitä, jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholijuomin, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta muistuttaa tiedotteessa.

– Tärkeää on myös huomioida, että jos illalla on tullut nautittua reippaanpuoleisesti alkoholipitoisia juomia, voi alkoholi näkyä veressä vielä seuraavana aamuna ja jopa vielä päivälläkin.

Vuoden 2018 vastaavassa valvontamaratonissa jäi kiinni 78 rattijuopumuksesta epäiltyä. Puhalluskokeita tehtiin 30 266, joten keskimäärin joka 388. puhallutettu kuljettaja osoittautui epäillyksi rattijuopoksi.

Poliisin edellisessä tehostetussa pikkujoululiikenteen valvonnassa vajaa kuukausi sitten tavattiin kahden viikonlopun aikana yhteensä 255 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa, joista 94 kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Huumetapauksia oli 63.

– Rattijuopumustehtävien ja -rikosten määrät ovat suuret marras-joulukuun viikonloppuöinä. Myös alkoholionnettomuudet keskittyvät tähän ajanjaksoon, Kallio sanoo. Valvontaa voi seurata Twitterissä #rattisvalvontamaraton -tunnisteella . FL