Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssalainen hiphop-duo TPL oli jo lopettamassa – Sinkun suosio muutti kaiken

TPL:n tulevan Koti-EP:n kappaleita on noussut myös Spotifyn ylläpitämille soittolistoille.

Uuden EP:nsä julkaisevan TPL:n Nicolas Jokinen ja Mikko Kallio ehtivät miettiä jo musiikkiuransa lopettamista.

– Se oli todella lähellä. Viime keväänä päätimme, että Koti-EP tehdään loppuun, vedetään jäähyväiskeikka Holjilla ja se siitä. Oli päiväduunit, yhteisen firman duunit, Mikolla pieni poika ja minulla muutto Helsinkiin. Kaikki tuo tuntui mahdottomalta yhtälöltä, Nicolas Jokinen kuvailee.

TPL julkaisi viime heinäkuussa Levottomat kädet -singlen, jonka suosio sai kaksikon muuttamaan mielensä. Uusi musiikki on kerännyt paljon kuulijoita, ja kappaleita on noussut myös Spotifyn ylläpitämille soittolistoille.

– Levottomat kädet on yksistään paukuttanut noin 60 000 toista. Kyseinen biisi antoi motivaatiotta ja poltetta jatkaa musiikin parissa, ja tekemään yhtä kovia hittejä myös tulevaisuudessa.

Uusi suunta

13. maaliskuuta suoratoistopalveluihin tippuva Koti-EP on jatkumoa vuonna 2017 julkaistulle debyyttialbumille.

– Meidän musiikki haki jonkin verran suuntaansa Tästä Ikuisuuteen -levyn jälkeen. Uusia kappaleita alettiin hahmotella jo muutama vuosi sitten, mutta lopullisen muotonsa ne saivat vasta viime vuonna, Mikko Kallio kertoo.

Kallio uskoo, että iso vaikuttaja musiikkiuran jatkamiseen oli oikean tiimin ja toimintatapojen vakiintuminen.

– Ensimmäisen levyn tuotantoketju oli kokonaan bändin sisäinen. Nyt tuotantovastuu haluttiin jakaa tekijöille, jotka ovat hieman etäällä bändin ytimestä. Oikean tiimin löytäminen vei aikansa.

Aiemmin TPL:stä: Turkka Mali yllättää fiittaamalla TPL:n uudella singlellä – Eput lämppärinä Holjilla

Fogelainen lätty

Seitsemänraitaisella EP:llä vierailee kattava joukko muusikoita: Mirella Timonen, Turkka Mali, Heimosusi, Anni-Liina Mattila, Rivo ja Elli Mattila sekä pelkästään FHHF-biisiltä löytyvät Blossi T, Ryöstö, Krister Forston, Midas, Rivo ja Pono.

– Haluttiin tehdä fogelainen lätty. Kaikki fiittaajat ovat paljasjalkaisia fogelaisia, Jokinen kertoo.

– Fiittaajia mietittiin jo siinä vaiheessa, kun saatiin kuhunkin biisiin lyötyä teema lukkoon. Tematiikan ja ihan vain fiiliksen pohjalta lähdettiin melko yksimielisesti kysymään artisteja mukaan. Loistavaa on ollut se, että fiittaajien mukaan lähtö on tapahtunut niin jouheasti ja luonnollisen tuntuisesti, Kallio kertoo.

Lue myös: Forssalaisräppäri Rivo kokosi jälleen ison possen – Uudella biisillä vierailevat muun muassa Brädi ja Paleface

Auki teksteissä

Kaksikko kuvailee uutukaista erityisen henkilökohtaiseksi.

– Nimikkobiisi on varmasti henkilökohtaisin tekstini kaikista meidän biiseistä. EP:ltä löytyy molempien säkeistöistä paljon oman elämän iloja ja suruja. Ollaan tehty sitä mistä digataan ja tällä kertaa siihen sisältyi paljon rohkeutta olla henkilökohtaisesti auki teksteissä, Kallio kuvailee.

Jokinen nostaa esille esimerkiksi hetken, jolloin hän soitti isälleen Hengitän-kappaleen demoa automatkalla Helsingistä Forssaan.

– Faija kysyi biisin loputtua, että oliko sulla oikeasti noin paha olla silloin, kun opiskelit Savossa, kaukana Forssasta. Koti-biisi taas nosti tyttöystävälle vedet silmiin.

Julkkarit Värjärissä

EP julkaistaan Forssassa Ravintola Vanhassa Värjärissä 21. maaliskuuta. TPL esittää levyn kokonaisuudessaan alusta loppuun sekä myös vanhaa tuotantoaan.

– Tulee hieno ilta. Olisi upea saada fiittaajia mukaan, mutta fakta on, että jokaista seppää ei valitettavasti saada paikalle. Holjilla tässä onnistuttiin aika hyvin, mutta levyjulkkareissa äänessä ovat enemmän NJ & Kallo, Jokinen toteaa.

TPL:n levyjulkkarit, pe 21.3. klo 21, Ravintola Vanha Värjäri, ranneke 7 e. Jatkot Statuksessa, jonne rannekkeella sisäänpääsy 5 e. K18.

Juttu on julkaistu Seutu-Sanomissa 4.3.2020.