Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä mieltä sinä olet Forssan Makasiinista? Säilyttää vai purkaa, käy äänestämässä

Kun Rakennusliike Laaksokunnas osti Makasiininrannan maa-alueen, kauppaan kuului vanha makasiinirakennus, joka oli jo kauppahetkellä varustettu suojelumerkinnällä. Rakennusliike Laaksokunnas on yrittänyt saada kaavaan muutosta kahteen otteeseen, tuloksetta.

Makasiini hiertää yhä Rakennusliike Laaksokunnaksen toimitusjohtajaa Matti Laaksoa.

– Jos makasiinin saisi purkaa, alueelle saataisiin täydellinen kasvojenpesu. Tilalle voisi rakentaa kaksi kolmikerroksista kerrostaloa ja Loimikatu saisi hienon bulevardin, Laakso näkee.

Forssan yhdyskuntalautakunta totesi syksyllä lausuntonaan, ettei Makasiininrannan kaavamuutokseen ole syytä ryhtyä. Puuvillamakasiinin tilanne ei ole juuri muuttunut viiden vuoden takaisesta, jolloin makasiinin purku- ja kaavamuutostoive oli viimeksi esillä. Muu kortteli on toteutunut kaavan mukaisesti.

Yhdyskuntalautakunta pitää perusteltuna Forssan rakennetun historian säilymistä katukuvassa. Ely-keskus ja Museovirasto eivät nekään nähneet tarvetta kaavamuutokselle.

Makasiinin kohtalo herätti runsaasti keskustelua puolesta ja vastaan jo ennen päätöksentekoa

Lue lisää Makasiinin herättämistä tunteista.

Lue myös: Rakennusliike myy makasiinin kiinteistöyhtiölle.

”Makasiinille ei löydy käyttöä”

Laakso vastustaa makasiinia eritoten siksi, ettei usko sille löytyvän käyttöä.

– Paljon puhutaan kauniita, mutta kenelläkään ei ole rahoja rakennuksen kunnostamiseen. Tuossa se makaa tyhjillään. Meille on useampi asunnon ostajaehdokas sanonut, että ei kai tuo (makasiini) tuohon jää.

– Forssassa pitäisi lopettaa jarruttaminen, jolla aluetta vain näivetetään, Laakso jyrisee.

Hän kokee, että makasiinirakennuksen säilytys on lähtöisin kaavoittajien sanelusta.

– En usko, että forssalaiset ovat samalla kannalla. Olisi hyvä, jos asiaa kysyttäisiin myös kaupunkilaisilta, Laakso toivoo.

Lue lisää: Makasiininrantaan noussut jo lähes sata asuntoa.

Mitä mieltä sinä olet, säilyttää vai purkaa? Käy äänestämässä anonyymisti alla olevassa linkissä. Kysymme siellä, pitäisikö makasiini a) purkaa, b) säilyttää. Halutessasi voit perustella mielipiteesi nimelläsi tai ilman. Äänestysaikaa on perjantaihin 13.3. saakka.

Tästä pääset makasiinikyselyyn.