Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssan seudulla todettu toinen koronavirustartunta, kolme läheistä kotikaranteenissa

Työikäiseltä mieheltä Forssan seudulla on todettu illalla 10. maaliskuuta koronavirustartunta. Hän on altistunut tartunnalle Wahren-opistossa 5. maaliskuuta liittyen aiempaan Forssan seudun tapaukseen.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri kertoo, että mies on kuitenkin matkaillut sitä ennen Itävallan epidemia-alueella, josta hän on palannut 1. maaliskuuta.

Terveydenhuoltoviranomaiset jatkavat miehen tartunnan alkuperän ja lähikontaktien selvittämistä.

– Infektiolääkärit ovat tällä hetkellä sitä mieltä, että forssalaismiehen infektio on todennäköisemmin peräisin Itävallan epidemia-alueelta kuin Italiassa matkailleelta opettajalta, kertoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

Mies on kotieristyksessä ja kolme hänen lähikontaktiaan on määrätty kotikaranteeniin. Mies on hyvävointinen, ja oireet jo lievittymässä.

Lisää tietoa luvassa tänään

Sairaanhoitopiiri odottaa vielä tämän päivän aikana tietoja maakunnassa otetusta oireisten altistuneiden näytteistä. Järvelän mukaan näytteidenottomäärä Kanta-Hämeessä on kasvanut epidemia-alueen laajetessa.

– Eilen maakunnan alueen väestöstä otettiin kahdeksan testiä ja tänään kello 9.30:een mennessä kymmenen testiä. Mukana on myös näytteitä Forssan seudulta.

Järvelä muistuttaa, että vain oireisten altistuneiden testaaminen on järkevää, sillä testit eivät anna luotettavaa tulosta oireettomilla altistuneilla.

Soita jos epäilet tartuntaa

Jos kansalainen epäilee itsellään koronavirustartuntaa, toimintaohje väestölle maakunnassa on edelleen ennallaan. Yhteys tulee ottaa puhelimitse perusterveydenhuoltoon omalle terveysasemalle tai ilta-aikaan ja viikonloppuisin Kanta-Hämeen keskussairaalan Ensiapuun, puh. 03 629 4500.

Koronaviruksen näytteenottoon saapuville henkilöille on järjestetty oma sisäänkäynti päivystysklinikalle tai näyte voidaan hyväkuntoisilta ottaa myös autossa.

Lue myös: Marja Forssan seudulta on kotikaranteenissa koronan vuoksi – Risuhommiin on nyt aikaa

Juttu päivitetty kauttaaltaan 11.3. klo 11.32.