Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssan Keskuskoulun oppilaalla koronavirus – Koko koulu suljetaan

Forssan Keskuskoulun oppilaalle tehty koronavirustesti osoittautui keskiviikkona positiiviseksi. Kyseessä on yläkoulun oppilas.

Tartunnan johdosta vajaan 400 oppilaan Keskuskoululla ei ole opetusta ainakaan loppuviikon aikana. Tieto tartunnasta tuli keskiviikkoiltana.

Koronavirustesti suoritettiin yhteensä kahdelle oppilaalle, joista toisen testi osoittautui negatiiviseksi.

Molemmat oppilaat on määrätty karanteeniin.

Oppilaat eivät olleet koulussa alkuviikon aikana.

KHSHP yhteydessä altistuneisiin

Kaupungin tiedotteessa aiheesta kerrottiin, että Keskuskoulu suljetaan 14 vuorokauden ajaksi, ja koulutyö jatkuu torstaina 26.3.

Forssan sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen ei kuitenkaan halunnut vielä keskiviikkoiltana antaa tarkkoja määreitä sulkemisen kestosta.

Tarkkaa altistuneiden määrää on myös vaikea arvioida, koska oman ryhmänsä lisäksi tartunnan saanut on muiden yläkoululaisten tapaan ollut esimerkiksi valinnaisaineiden ryhmissä sekä liikkunut koulun ruokalassa sekä muissa yleisissä tiloissa.

– Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ottaa yhteyden niihin oppilaisiin ja henkilökunnan jäseniin, jotka ovat altistuneet tartunnalle, Pynnönen sanoi.

Loppuviikon aikana Pynnösen mukaan selvitetään, jatkuuko koulutyö altistumattomiksi todetuilla oppilailla jo ennen 14 vuorokauden karanteeniajan päättymistä. Tilannetta vaikeuttaa, että myös suuri osa opettajista on mahdollisesti altistunut tartunnalle.

Koululla ollaan vastassa aamulla

Koska tieto tartunnasta ja näin ollen koulun sulkemisesta tuli vasta kello kahdeksan aikaan keskiviikkoiltana, tiedotus koulun sulkemisesta jäi viimetinkaan.

Oppilaiden vanhemmille lähetettiin heti positiivisen näytteen selvittyä tieto koulun sulkemisesta Wilmassa sekä sähköpostilla, mutta Pynnönen sekä Keskuskoulun rehtori Jari Marjamäki ymmärtävät, ettei tieto todennäköisesti ehdi saavuttaa kaikkia ajoissa.

– Koululla on torstaiaamuna vastassa taudille altistumattomat opettajat, jotka ovat neuvomassa ja ohjaamassa kotiin. Tarpeen vaatiessa järjestämme myös kyytejä, Pynnönen kertoi.

Lue myös: Forssan seudulla todettu toinen koronavirustartunta, kolme läheistä kotikaranteenissa

Uutista päivitetty ja korjattu 11.3. klo 20:30. Kaikki oppilaat eivät joudu karanteeniin, mutta koko koulu suljetaan. Karanteenitarvetta selvitetään.

Uutista korjattu 12.3. klo 8.30: Tarkennettu tieto, että koronaviruksen saanut oppilas ei ollut koulussa alkuviikon aikana.