Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valkeakoskella noin 80 altistunut koronavirukselle

Koronavirukselle altistuminen on jälleen passittanut koululaisia kotikaranteeniin.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan Valkeakoskella todettiin eilen koronavirustartunta neljännen luokan oppilaalla, joka oli matkaillut Itävallassa. Oppilaan luokka ja sitä opettaneet on laitettu karanteeniin. Lisäksi altistuneita on koululaisen perheessä ja harrastusryhmässä. Yhteensä altistuneita on 80.

Oulussa Hintan koulun nelosluokka ja sen opettaja ja ohjaaja on pantu kahden viikon kotikaranteeniin. Yhteensä karanteenissa on 39 oppilasta ja neljä henkilökunnan jäsentä.

–  Sairastuneella oppilaalla oireet alkoivat mahakivuista. Tällä hetkellä hän voi jo hyvin, kertoo Oulun kaupunki tiedotteessa.

Mikkelissä päätettiin myöhään eilen illalla, että koko Urpolan koulu suljetaan tästä päivästä alkaen kahdeksi viikoksi. Aiemmin tarkoitus oli laittaa karanteeniin vain yksi luokka. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä kertoi viikonloppuna, että altistunut on opettaja. Hän oli osallistunut myös opetuskokoukseen, jossa oli ollut mukana suurin osa opetushenkilökunnasta. Tänään kerrottiin, että kahden muun koulussa työskentelevän epäillään myös sairastuneen.

–  Toimenpide on välttämätön yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi, Essoten perustelee tiedotteessa.