Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeen poliisi tiedottaa: Forssan, Heinolan ja Riihimäen poliisiasemien lupapalvelut pistetään kiinni koronan vuoksi

Lupapalveluissa palvelua saa Hämeen poliisilaitoksen alueella edelleen Lahden pääpoliisiasemalla ja Hämeenlinnan poliisiasemalla.

Hämeen poliisilaitos tiedottaa sulkevansa Forssan, Heinolan ja Riihimäen poliisiasemien lupapalvelut 18.3 – 30.4.2020 väliseksi ajaksi. Sulkemisella turvataan poliisilaitoksen toimintavalmius ja resurssit poikkeustilanteessa.

Lupapalveluissa palvelua saa Hämeen poliisilaitoksen alueella edelleen Lahden pääpoliisiasemalla ja Hämeenlinnan poliisiasemalla.

Hämeen poliisin päällikkö Ilkka Koskimäki kertoi eilen, että koronavirusepidemian leviämiseen laitoksen henkilöstön pariin on varauduttu. 

– Tällä hetkellä resurssit ovat normaalit, mutta tilanne voi muuttua aivan hetkessä, Koskimäki kommentoi tilannetta maanantaina.

Vain kiireellisissä asioissa asemalle

Poliisista korostetaan, ettei poliisiasemalle pidä tulla asioimaan aikaa varaamatta, ellei asia ole oikeasti akuutti ja välttämätön.

Lahden ja Hämeenlinnan poliisiasemilla keskitytään palvelemaan ajan varanneita asiakkaita ainakin huhtikuun loppuun saakka.

Kiireellisiksi asioiksi katsotaan esimerkiksi matkustamisen tai asioinnin kannalta välttämätön henkilöllisyys- tai matkustusasiakirja, ammatin ja toimeentulon kannalta välttämätön lupa kuten turva-alan lupa.

Myös ajokiellon jälkeen palautettavat ajo-oikeuden palautukset hoidetaan.

– Toki pyrimme vastaamaan palvelukysyntään myös muiden asioiden osalta, mutta nyt pyydämme myös kansalaisilta malttia poliisihallinnon toimintakyvyn turvaamiseksi, sillä resurssit keskitetään kiireellisten ja tärkeimpien asioiden hoitamiseen, tiedotteessa sanotaan.

Hämeen poliisi muistuttaa, että asioimalla poliisiasemilla saattaa riskeerata tällä hetkellä niin oman kuin poliisinlaitoksen työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden. Kaikkea ei-välttämätöntä asiointia tulee poliisin mukana nyt välttää ja hoitaa kiireettömät asiat myöhemmin kesällä tai syksyllä. FL