Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 60 puhelimen räplääjää jäi kiinni poliisin tehovalvonnassa – Ilman turvavyötä ajoi 90 henkilöä

Hämeen poliisi valvoi tehostetusti taajamaliikennettä viime viikolla.

Hämeen poliisi kertoo valvoneensa taajamaliikennettä tehostetusti viime viikolla.

Valvonnan painopisteinä olivat suojatieturvallisuus-, turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvonta. Liikennevalvonnan yhteydessä poliisi valvoi myös ulkomaalaisten maassa oleskelun lainmukaisuutta.

Tarkkaamattomuus liikenteessä tarkoittaa huomion kiinnittymistä muuhun kuin liikenteeseen ajon aikana esimerkiksi matkapuhelimen virheellistä käyttöä.

Poliisin valvonnassa jäi kiinni 62 kuljettajaa, jotka pitivät matkapuhelinta kädessään ajon aikana.

Turvavyön käyttämisen laiminlöi 90 henkilöä.

Valvonnassa 17 ajoneuvon kuljettajaa rikkoi suojatiesäännöksiä. He ohittivat suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon pysähtymättä tai he jättivät antamatta esteettömän kulun suojatiellä olevalle tai suojatielle astuvalle henkilölle.

Liikenteeseen soveltumattomia ajoneuvoja tavattiin seitsemän kappaletta. Näiden ajoneuvojen tuuli- ja sivulasit oli puhdistettu huonosti jäästä ja lumesta ennen ajoon lähtöä.

Kahdeksan kuljettajaa jätti pakollinen pysähtyminen liikennemerkin noudattamatta. Punaisen liikennevalon noudattamisen laiminlöi seitsemän kuljettajaa.

Luvattomasti maassa oleskelevia ulkomaalaisia ei tavattu valvonnan yhteydessä.