Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moni nuori jättää äänestämättä

Joukko Forssan ammatti-instituutin opiskelijoita on parhaillaan käynnissä olevissa eduskuntavaaleissa ensimmäistä kertaa äänestysiässä. Seitsikon joukossa on varmoja äänestäjiä, mutta yhtä monta epävarmaa tai sellaista, joka ei aio ääntään käyttää.

– Kun kavereiden kanssa juttelee, niin aika vahvasti on jäänyt sellainen kuva, että suurin osa aikoo jättää äänestämättä. Osa ei jaksa miettiä itselleen sopivaa ehdokasta ja osaa ei vain yksinkertaisesti kiinnosta, Tony Saksa summaa.

Koko porukka myöntää, että vaaleista tai politiikasta puhutaan ylipäänsä todella vähän heidän kaveripiireissään. Varsinkaan nyt käynnissä olevien vaalien ei ole koettu hetkauttavan omaa elämää sen verran, että asioita olisi ainakaan porukalla puitu.

Akatemiatutkija Hanna Wassin mukaan valtaosa juuri nyt vaaleissa pinnalla olevista aiheista kohdistuu nuoriin hyvinkin suoraan. Lähestymiskulmaa pitäisi kuitenkin muuttaa, jos nuoria haluttaisiin osallistaa keskusteluun.

– Tulokulma on aika masentava, tai vähintäänkin vaikeasti avautuva. Ei ihme, etteivät vaalit oikein puhuttele nuoria, vaikka he ovat monesti taloudellisen sopeuttamisen kärkikohteita.

Lue lisää sunnuntain Forssan Lehdestä.