Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaik Ova Turus - kampanja puri – kokoomuksen juhlakokous Turkuun

Kokoomuksen satavuotisjuhlien puoluekokous järjestetään Turussa vuonna 2018. Vaihtoehtoina juhlakokouksen pitopaikaksi olivat Turku ja Pori. Lappeenrannassa kokoontunut kokoomuksen puoluehallitus päätyi valinnassaan Turkuun.

– Kokoomuksen satavuotiskokous on erityisen juhlava ja arvokas tilaisuus, joka meillä on suuri kunnia järjestää. Kaupunkina Turku on erinomainen ympäristö puoluekokoukselle arvokkuutensa ja elinvoimaisuutensa ansiosta. Odotamme innolla, että pääsemme esittelemään maakunnan ja kaupungin parhaat puolet jäsenistöllemme, Varsinais-Suomen kokoomuksen toiminnanjohtaja Juha Rantasaari sanoo.

Vuoden 2018 puoluekokous on kokoomukselle tärkeä myös siksi, että se on viimeinen kokous ennen vuoden 2019 eduskuntavaaleja. Selkeästi normaalia juhlavampi puoluekokous linjaa myös eduskuntavaalien tavoitteita.

Kokous järjestetään Turussa tapahtumakeskus Logomossa. Kokousväki majoittuu Turun keskustan alueen hotelleihin. Kokouksen iltaohjelmaa järjestetään Rantasaaren mukaan kauppatorin liepeillä ja mahdollisesti jokirannassa. Puoluekokous valmistellaan keskustoimiston ja Varsinais-Suomen kokoomuksen piiritoimiston välisenä yhteistyönä.

– Valmistelut on tietyissä määrin jo aloitettu tänä keväänä. Nyt, kun päätös on syntynyt, pääsemme tapahtuman järjestämiseen ja ideoimiseen kiinni vielä konkreettisemmin, Rantasaari toteaa.

Puoluekokouksen saamiseksi Turkuun on kampanjoitu näkyvästi Kaik Ova Turus –kampanjalla. Kampanjassa on ollut mukana paikallisia, valtakunnan ja kansainvälisenkin tason kokoomusvaikuttajia, jotka ovat tukeneet Turkua puoluekokouskaupungiksi.

Puoluehallitus päätti myös poikkeuksellisesti jo nyt, että kesän 2020 puoluekokous pidetään Porissa.