Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Kaikkosen valinta ryhmäjohtajaksi oli kaatua synnytykseen

Helsinki

Keskustan eduskuntaryhmän uuden puheenjohtajan valinnassa oli tapahtua kömmähdys.

Kansanedustaja Eerikki Viljasen Uudeltamaalta piti esittää ryhmäkokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi kansanedustaja Antti Kaikkosta (kesk), mutta Viljasta ei näkynyt mailla halmeilla kokouksen alettua.

Kaikkonen kertoi, että Viljasella oli hyvä syy myöhästymiseen. Hän oli lähtenyt vaimonsa kanssa synnytyssairaalaan. Perheeseen syntyi myöhemmin päivällä toinen poika.

– Kansanedustaja Annika Saarikko Varsinais-Suomesta pelasti tilanteen ja ehdotti minua, Kaikkonen kertoi nauraen.

Kaikkonen voitti vastaehdokkaansa kansanedustaja Timo Kallin äänin 28-17. Poissa oli neljä edustajaa.

Kaikkonen seuraa kansanedustaja Matti Vanhasta (kesk), joka valittiin Seinäjoen puoluekokouksessa puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Kaikkonen kertoi, että valintaa piti hiukan jännittää.

– Olen iloinen vahvasta tuesta. Nyt on tärkeä vahvistaa sitä orastavaa kasvun kehitystä, jota on nähtävissä. Aion tähän panostaa uudessa tehtävässä.

Hän lupaa olla keskusteleva ja kuunteleva johtaja.

– Aion myös kiertää kenttää ahkerasti, hän lupaa.

Kaikkonen on tällä hetkellä ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja. Hän aikoo pyytää eroa seuraavassa ryhmän kokouksessa torstaina. Kaikkonen arveli, että hän hoitaa vielä kesän ajan puheenjohtajuutta valiokunnassa.

Kaikkosen tilalle on uumoiltu Vanhasta. Puheenjohtajuus ulkoasiainvaliokunnassa antaisi näköalansijainnin presidenttivaalia ajatellen. Tuore puheenjohtaja ei ottanut kantaa seuraajaansa.

Monet pitivät Kaikkosen valintaa nuorennusleikkauksena ryhmän johdossa. Ihan nuori hän ei enää ole, 42-vuotias. LM