Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannuksena kesän suurin kokoustapahtuma – vieraat ihmettelevät kiinni olevia ravintoloita

Jehovan todistajien erikoiskonventin odotetaan kokoavan juhannuksena Helsinkiin, Ouluun, Tampereelle ja Kuopioon yhteensä noin 20 000 osallistujaa.

Yleisölle avoimen tapahtuman pääpaikka on Helsingin messukeskuksessa. Osa ohjelmasta välittyy myös lähes 15 000 kuulijalle Baltian maihin.

– Ulkomaisia vieraita Suomen tapahtumassa on tuhansia. Näillä näkymin Helsingin erikoiskonventti on pääkaupungin kesän suurin kongressitapahtuma, konventin tiedottaja Urpo Martikainen arvioi.

Järjestäjien mukaan juhannus on tämänkaltaiselle tapahtumalle Suomessa samaan aikaan sekä hyvä että hieman ongelmallinen ajankohta.

Hyvä siinä mielessä, että ihmiset ovat vapaalla töistä ja muista arjen askareista, jolloin heidän on helppo osallistua. Ongelmallinen siksi, että julkinen liikenne lähes seisoo ja suuri osa ravintoloista on kiinni.

– Amerikasta tulleet ihmettelevät, että minnekä sitä sitten kaupungilla mennään syömään, uutisankkurina suomalaisille tutuksi tullut Martikainen naurahtaa.

Erikoiskonventin oheisohjelmaan pääkaupunkiseudulla sisältyy myös Jehovan todistajille tyypillistä uskonnollisen sanoman levittämistä ovelta ovelle -käynneillä.

– Ulkomaiset vieraamme ovat olleet näistä kotivierailuista todella innostuneita.

Martikaisen mukaan ovilla kiertäminen on keskittynyt viikon alkuun ja keskivaiheille, jolloin ihmisiä on juhannuspyhiä helpompi tavoittaa kotoaan.

Itse messukeskuksessa ohjelmaa välitetään muun muassa isokokoisilla videonäytöillä, joiden tuontiin paikan päälle on tarvittu kolme puoliperävaunurekkaa.

Juhannuksella ei ole Jehovan todistajille erityistä merkitystä, eikä ajankohta ole sen kummemmin vaikuttanut tapahtuman järjestämiseen.

– Silloin on hyviä vapaapäiviä ja valoista aikaa, Martikainen tiivistää.

Suomessa Jehovan todistajien jäsenmäärä on hieman alle 20 000. Koko maailmassa Jehovan todistajia arvioidaan olevan yli kahdeksan miljoonaa.

Jehovan todistajat julkaisevat Vartiotorni-lehteä. Seurakuntarakennuksina toimivat omat valtakunnansaleiksi kutsutut rakennukset.