Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KRP tarkentaa: Poliisisurmassa käytetty ase vietiin Rajavartiolaitokselta

Helsinki

Vihdin poliisisurmassa käytetty RK-62-rynnäkkökivääri olikin viety Rajavartiolaitokselta, tarkentaa tutkinnanjohtaja rikoskomisario Thomas Elfgren Lännen Medialle.

Aiemmin poliisista kerrottiin, että vuonna 1982 valmistettu ase on peräisin Puolustusvoimista.

– Ase on alun perin toimitettu Puolustusvoimille. Sen jälkeen se on siirtynyt sieltä Rajavartiolaitokselle, josta se anastettiin vuonna 1990.

Elgren sanoo, että noin 26 vuotta vanha rikos on vanhentunut jo aikoja sitten, mutta tapaukseen liittyy rikoksia, jotka eivät ole vanhentuneet.

– Alkaen siitä, että tuollaiseen aseeseen ei saa lupaa. Niin kauan kuin joku pitää sellaista hallussaan, ase on luvaton. Nyt myös selvitellään sitä, miten ase on hänelle kulkeutunut, Elfgren viittaa 67-vuotiaaseen mieheen, joka surmasi poliisin ja haavoitti toista toissaviikon perjantaina. Poliisisurmasta epäilty surmasi itsensä myöhemmin samana iltana.

Tutkinnanjohtajan mukaan 67-vuotiaan miehen ei epäillä anastaneen asetta Rajavartiolaitokselta. Elfgren ei suostunut tarkentamaan sitä, miksi poliisi on päätynyt tällaiseen johtopäätökseen.

– Tässä vaiheessa selvitämme sitä, miten ase on hänelle kulkeutunut. Anastusrikosta emme ole aktiivisesti selvittämässä. Toki, jos se on selvitäkseen, se selviää.

Elfgren sanoo yleisellä tasolla, että Suomen markkinoilla on runsaasti luvattomia aseita.

– Niitä poliisi saa haltuunsa tämän tästä.

Rynnäkkökiväärin anastuksesta Rajavartiolaitokselta kertoi ensimmäisenä MTV.