Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR ei lupaa InterCitylle lisäpysähdyksiä Hämeenlinnassa

VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen ei lupaa InterCity-junien pysähdysten lisäämistä Hämeenlinnassa. Sen sijaan VR on tarjoutunut lisäämään väliasemilla pysähtyvää taajamajunaliikennettä Riihimäen ja Tampereen välillä aamuvarhaisella ja iltamyöhällä.

– Kalusto on toissijainen, vaikka ymmärrän kyllä, että matkustusmukavuus on paras InterCityssä ja Pendolinossa. Olemme ehdotuksessamme pyrkineet täyttämään aukkoja työmatkalaisten ja opiskelijoiden nykyisissä yhteyksissä Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Lahdessa, Romanainen sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR neuvottelevat parhaillaan velvoiteliikenteestä. Ratkaisut pyritään saamaan syyskuun aikana.

VR:n tarjouksen mukaan Riihimäen ja Lahden välillä palattaisiin taajamajunaliikenteen tunnin vuoroväliin. Ennen niihin oli Riihimäellä yhteys InterCity-junista, joista osa kulkee nyt Riihimäen ja Hämeenlinnan ohi pysähtymättä.

– Vaihtoyhteyksiä voidaan katsoa, mutta ratkaisu perustuu lähijuniin, Romanainen sanoo.

VR:n tarjouksen mukaan myös Helsinki–Lahti Z-junille sekä Helsinki–Riihimäki R-junille tulisi lisävuoroja. Tampere–Vilppula–Keuruu -välillä palattaisiin ennen viime kevään vähennyksiä edeltäneeseen vuoroväliin.

Joensuun ja Varkauden välille tulisi toinen junavuoro kumpaankin suuntaan. Savonlinna–Parikkala -välille tulisi lisävuoroja.

Säännöllisten Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari yöjunien lisäksi velvoiteliikenteeseen sisällytettäisiin Turun yöjunaliikenne sekä Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari sesonkiliikenne. Helsinki–Kolari -liikenteessä otetaan VR:n ehdotuksen mukaan käyttöön uudet kaksikerroksiset makuuvaunut. (Lännen Media)