Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eerikkilään 10 miljoonan resort-alue

Eerikkilän urheiluopiston alueelle rakennetaan korkeatasoinen resort-alue. Lokakuussa käynnistetään rakentamisen ensimmäinen vaihe, jossa rakennetaan 32 huoneistoa sekä seitsemän huvilaa.

Kaikkiaan investoinnin arvo on yli 10 miljoonaa euroa.

Eerikkilän Palvelut oy vuokraa huoneistoja ja huviloita halukkaille päivä-, viikko- ja kuukausipaketteina. Vuokraus käynnistyy ensi vuoden alkupuolella. Eerikkilän Palvelut hallinnoi resort-alueen huviloita ja huoneistohotelleja pitkällä vuokrasopimuksella. Talot, jotka sijaitsevat Eerikkilän urheiluopiston maalla, omistaa helsinkiläinen Villa Resorts Suomi oy. Samaan yritysryppääseen kuuluva Villa Building oy rakennuttaa kohteet.

Resort-alueen myötä Eerikkilä kykenee kilpailuun käyttäjistä niin eteläisen Suomen kuin Lapin matkailukeskusten kanssa aivan eri tavalla kuin tähän saakka.

Eerikkilän valtteihin kuuluu sijoittuminen vajaan 100 kilometrin päähän Helsingistä. Helsinki–Vantaan lentokentälle matkaa Eerikkilästä on jopa alle 100 kilometriä. Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen kuvaa resort-alueen nostavan Eerikkilän toiminnan ja palvelut aivan eri tasolle. Jakonen puhuu seudullisesta hankkeesta, jonka toteuttamiseen kaivataan vielä seudullinen palveluverkko.

-Luomme yritys- ja vapaa-ajan kohderyhmille uudenlaista palvelukonseptia, jolla pyrimme tuottamaan asiakkaille parasta mahdollista asiakaskokemusta. Luonto ja sen tarjoamat mahdollisuudet luonnossa liikkumiselle ovat resort-alueen ulottuvilla.

Jakonen arvioi, että vuokrattavilla huoneistoilla ja huviloilla on kasvava kysyntä, koska puuhastelu omalla kesämökillä ei enää kiinnosta niin paljon kuin aikaisemmin. Nyt kuluttajat haluavat tulla valmiiden palveluiden äärelle nauttimaan vapaa-ajasta aikaisempaa helpommalla.

-Tavoittelemme uusia asiakasryhmiä vaikka toimintamme ytimessä on edelleenkin urheilu, Jakonen sanoo Eerikkilään rakennetaan ensimmäisessä vaiheessa huoneistoja, joiden suuruus on 45 tai 64 neliötä sekä 132 ja 190 neliön huviloita. Huvilat valmistuvat ensi vuoden joulukuussa. Ensimmäinen huoneistohotellleista valmistuu ensi vuoden lokakuun alussa. Toinen huoneistohotelli valmistuu vuoden 2018 syksyllä.

Jakonen toteaa Eerikkilän urheiluopiston käyttöasteen olleen viime vuonna noin 65 prosenttia. Hänen mukaansa tämä antaa hyvän pohjan investoinnille, samalla kun haetaan uusia asiakasryhmiä. Jakonen näkee investoinnin olevan myös seudullinen. Hän kehottaa alueen palveluiden tarjoajia verkostoitumaan korkeatasoisten palveluiden tuottamisessa muun muassa luontomatkailussa.

Eerikkilä Resortin rakennuttajalla Villa Resorts Suomella on Eerikkilän lisäksi suunnitelmia resort-alueiden rakentamiseksi myös Salon Särkisaloon meren äärelle sekä Kaknäsiin Hiittisten saaristoon. Villa Resorts Suomen oimitusjohtaja Santtu Lahdelma sanoo Eerikkilän alueella olevan runsaasti mahdollisuuksia. Villa Resortsilla on tavoitteena uudistaa loma-asumista. Lahdelma edustaa myös Honkataloa, joten rakennusten rungot tulevat yritykseltä.

Lahdelma toivoo, että paikalliset yrittäjät tulisivat mukaan hankkeen toteuttamiseen maanrakennuksesta huviloiden lvis-urakointiin. Lahdelma sanoo resort-alueen parantavan merkittävästi Eerikkilän palvelutarjontaa. Nyt perheet pystyvät majoittautumaan alueelle, kun perheen lapset ovat esimerkiksi harjoitusleirillä Eerikkilässä. Myös yritysasiakkaille alue tulee tarjoamaan edustuskelpoiset puitteet. Lahdelman mukaan 1. vaiheen jälkeen tarkoituksena on käynnistää alueen 2. vaihe jo ensi syksynä. Suunnitelmat ovat olemassa myös kolmannesta vaiheesta.

Villa Resortsin omistajana on Lahdelman lisäksi salolainen pitkänlinjan yrittäjä Matti Kokko. Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson kuvaa investointipäätöstä lottovoitoksi Tammelalle ja seutukunnalle. Larsson arvioi, ettei päätöksen merkitystä ehkä edes tajuta riittävästi. Hän kehottaa niin rakennusalan yrittäjiä kuin jatkossa erilaisten palveluiden tarjoajien olevan nyt aktiivisia uusien työpaikkojen luomiseksi paikkakunnalle. -Tammelan kunnalle on upea juttu, että hanke on siirtymässä rakennusvaiheeseen. Kaavoitus- ja lupa-asiat ovat kunnossa. Tämä on myös seudullisesti iso juttu matkailumarkkinoiden kehittämisessä. Tässä käännetään nyt kokonaan uusi sivu alan kehityksessä seutukunnalla, Larsson sanoo. FL