Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilkka Kanerva väitetyistä ohjuskokeista Suomessa: Eduskunta ei ollut tietoinen niistä

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja

Ilkka Kanerva

(kok.) kertoo Lännen Medialle, että hän ei ole ollut tietoinen, että Suomessa olisi tehty salaisia ohjuskokeita.

Hollantilainen lehti De Telegraaf

uutisoi tiistaina, että Suomessa on tehty salaisia ohjuskokeita sen selvittämiseksi, millaisella ohjuksella malesialaiskone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa yli kaksi vuotta sitten. Lehden mukaan tutkijaryhmä teki Suomessa useita ohjuskokeita. Suomessa asiasta kertoi ensin STT. De Telegraafin

mukaan kansainvälisen tutkijaryhmän JIT:n kokeiden lopputulos on se, että kone ammuttiin alas venäläisellä Buk-ilmatorjuntaohjuksella.

– Olen nähnyt vain sen, että tällä viikolla tulisi jotain tietoja julkisuuteen, mutta en ole sen enempää tietoinen etukäteen, mitä ne sisältävät. Olen odottanut mielenkiinnolla, mitä he tulevat kertomaan, Kanerva kommentoi.

Jos Suomessa on tehty jonkinlaisia kokeita, se ei Kanervan mielestä välttämättä ole asia, joka pitäisi eduskunnassa käydä läpi.

– En tiedä, onko maan hallitus tietoinen asiasta. Eduskunta ei ole ollut tietoinen siitä, hän sanoo.

– En osaa sanoa, onko tässä sellaista dramatiikkaa olemassa. En tällä haavaa näe sellaista löytyvän.

Kanerva näkee, että paljon suurempi merkitys on sillä, mitä ohjuskoe kertoo tilanteesta uhrien puolelta ja poliittisesta tapahtumasta Itä-Ukrainassa.

– Minusta on paljon tärkeämpää se, että kuka olisi lähtenyt sanomaan, että Suomessa ei pidä tehdä tällaista, hän sanoo.