Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi kommentoi niukasti Janitskinin vangitsemisvaatimusta

Helsinki

Alkuvuonna alkanut esitutkinta vihasivusto MV-lehden perustajaa Ilja Janitskinia vastaan on edennyt. Helsingin käräjäoikeus tiedotti tiistaina, että Janitskinia esitetään perjantain vangittavaksi poissaolevana.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei poliisi ole tavoittanut Janitskinia kuulusteluihin. Janitskin asuu Espanjan Barcelonassa, mistä käsin hän pyörittää vihasivustoa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Harri Saaristola Helsingin poliisista kommentoi niukasti tutkintaa.

– Tilanteessa, jossa henkilöä ei tavoiteta ja ei suostu tulemaan kuulusteluihin, yleensä on toimenpiteenä esimerkiksi vangitseminen ja eurooppalainen pidätysmääräys, Saaristola sanoo yleisellä tasolla.

Saaristola ei suostu kommentoimaan sitä, onko poliisilla ollut ongelmia tavoittaa Janitskinia. Hän sen sijaan sanoo, että jos henkilö tulee kuulusteluihin, poliisilla ei ole mitään tarvetta esittää henkilöä vangittavaksi poissaolevana.

Eurooppalaisen pidätysmääräyksen esittämisestä vastaa kihlakunnansyyttäjä. Lännen Media ei tavoittanut kihlakunnansyyttäjää kommentoimaan asiaa.

Janitskinia epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, rahankeräysrikoksesta, rahapelirikkomuksesta, törkeästä kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, salassapitorikoksesta ja tekijänoikeusrikoksista.

Pakkokeinoistunto järjestetään Helsingin käräjäoikeudessa perjantaina.