Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistatko vielä tämän C-kasetissa piilleen harmittavan ongelman?

Äänen tallentaminen ja sen soittaminen uudelleen kuunneltavaksi on ollut mahdollista 1800-luvun loppupuolelta saakka. Ensimmäisten fonografien jälkeen tekniikka on kehittynyt huimasti, ja nykyisin ääntä voi tallentaa ja kuunnella pieneen tilaan mahtuvina digitaalisina tiedostoina.

Monen mielestä vanhoissa formaateissa on ajan patinaa ja romanttista viehätystä, vaikka äänen laatu ei välttämättä olisikaan paras mahdollinen.

Esimerkiksi ne, jotka ovat nuorena nauhoittaneet uudelleen ja uudelleen samalle C-kasetille radion toivelauluja, muistelevat venyneitä ja vouvvaavia nauhoja lämmöllä.

Kaikki eivät toki arvostaneet C-kasettia yhtä paljon, koska suosikkikasetti saattoi helposti kulua niin pahoin, että äänestä tuskin enää sai selvää.

Toiset puolestaan metsästävät savikiekkoja ja vinyylilevyjä kuin aarteita, joita osa niistä epäilemättä onkin.

Mitä sinä muistat? Teitkö koskaan lapsena melkein oikeita radio-ohjelmia kasettinauhurin avulla?

Entä oletko koskaan käyttänyt Minidisc-soitinta?

Muistatko, miltä vinyylit kuulostivat, ja miten jännittävä uutuus olikaan CD-levy?

Kerro elävimmät muistosi äänentallennuksen eri vaiheista. Parhaista paloista koostamme jutun Lännen Median verkkojulkaisuihin sunnuntaiksi. <br /> <a href="//aamulehti.polldaddy.com/s/mieleenpainuvin-muistoni-äänentallentamisesta-ja-sen-soittamisesta-on-tällainen"></p><p >Näytä tutkimus</p><p> </a><br />