Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus lisää turvallisuusmäärärahoja 46 miljoonaa euroa – Petteri Orpo: "Viranomaisilla on oltava riittävät resurssit"

Nuori mies puukotti kymmentä ihmistä perjantaina alkuillasta Turun keskustassa. Puukotuksia tutkitaan nyt terroritekona. Rikosnimikkeinä ovat terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat ja niiden yritykset. Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan poliisille, suojelupoliisille ja rajavartiolaitokselle on lisätty ensi vuodelle määrärahoja merkittävästi.

-Koska tämä ei ole uusi ilmiö, vaan terrorismin uhka on ollut koko ajan, olemme tehneet sen päätöksen, ja nyt se on viety budjetin pohjiin, Orpo kommentoi Lännen Medialle.

Orpon mukaan ensin on kuitenkin tärkeää, että poliisin, suojelupoliisin ja keskusrikospoliisin annetaan selvittää perinpohjaisesti perjantain tapahtumien kulku ja sen taustat, minkä jälkeen voidaan tehdä arvio siitä, mitä voidaan tehdä paremmin.

-On selvää, että ihmisten turvallisuudesta tulee huolehtia ja silloin pitää olla viranomaisilla riittävät resurssit.

Hallitus aikoo lisätä Orpon mukaan turvallisuusmäärärahoja seuraavasti: poliisille 34,5 miljoonaa euroa, suojelupoliisille 3,5 miljoonaa euroa ja rajavartiolaitokselle 8 miljoonaa euroa. Yhteensä siis 46 miljoonaa euroa.

-Tietenkin ensin arvioidaan tämän päivän ja eilisen päivän tapahtumat. Kun kaikki taustat ovat selvillä, ja jos näyttää siltä, että se on resurssinpuutteista kiinni, niin silloin rahakysymykseen totta kai palataan.

Orpon mukaan määrärahoja on lisätty jo tänä vuonna sen verran, että kaikki poliisit ovat tällä hetkellä töissä, ja suojelupoliisia on vahvistettu terrorismin torjunnan vuoksi.

-Ensi vuoden budjettiin on tehty tietoinen päätös lisätä turvallisuuteen, ja budjettiriihi antaa meille mahdollisuuden arvioida, onko vielä lisätarvetta.

Hallitus käsittelee talousarvioesitystään budjettiriihessä 30.–31. elokuuta.