Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terho vaatii terroristilakeja: Osa kielteisen turvapaikkapäätökseen saaneista voitava ottaa säilöön

Perussuomalaisista irtaantuneen Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho (uv.) vaatii Suomeen terroristilakeja. -Meillä on oltava lainsäädännölliset keinot laittomasti maassa olevien turvallisuusuhaksi luokiteltujen henkilöiden säilöönottoon, Terho sanoi eduskunnassa pidetyssä ministeriryhmänsä tiedotustilaisuudessa.

Tavoitteena on Terhon mukaan oltava se, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet poistetaan välittömästi maasta. Jos siinä tulee viivästyksiä, vaaralliseksi epäiltyjen kielteisen päätöksen saaneiden säilöönotto on hänestä tarpeellista.

Lakimuutoksia tarvitaan Terhon mukaan myös Suomeen palaavien jihadisti-taistelijoiden saamiseksi vastuuseen teoistaan ehkä jopa peruuttamalla heiltä Suomen kansalaisuudet. Myös heidän säilöönotto pitäisi olla mahdollista.

Lisäksi radikaalin islamilaisen opetuksen ulkomaiseen rahoitukseen on pystyttävä tarvittaessa puuttumaan, Terho luetteli esimerkkejä.

EU-tasolla Sininen tulevaisuus ajaa Terhon mukaan sitä, että turvapaikkahakemukset käsiteltäisiin jo EU-alueen ulkopuolella.

Terhon mielestä myös tiedustelulait tarvitaan, mutta ne eivät yksin hänen mielestään riitä tässä tilanteessa, jossa Suomessa on jo tapahtunut terrori-isku.