Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Krp ei vahvista etsittyä Rashidoviksi - selvittää kotietsinnän kulun hänen kotonan

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Markus Laine ei vahvista, että Turun terrori-iskuun liittyen etsittäisiin juuri 23-vuotiasta suomalaismies Zuhriddin Rashidovia.

-En vahvista hänen henkilöllisyyttään, tieto on median. Yleisellä tasolla voin todeta, että olemme saaneet etsintäkuulutetusta henkilöstä tietoa eri puolilta maailmaa, mutta en voi niitä tarkemmin avata.

Ruotsalaislehti Expressen uutisoi (31.8), että Turun puukotusten takia kansainvälisesti etsintäkuulutettu olisi 23-vuotias Suomen kansalainen, syntyperältään uzbekki.

Rashidovin vanhemmat kummeksuivat Lännen Median haastattelussa poikansa nimen nousua esiin tapauksen yhteydessä sekä poliisin kotietsinnän tapaa.

Laine ei myöskään kommentoi Rashidovin vanhempien luona tehtyä kotietsintää ja sen kulkua. Vanhempien mukaan virkapukuiset eivät olisi kertoneet nimiään tai näyttäneet papereitaan sisääntullessaan.

-Minulla ei ole tietoa tästä asiasta, mutta sitä voidaan selvittää. Tässä vaiheessa en osaa sanoa yksittäisestä etsinnästä mitään.

Laineen mukaan kotietsinnän tekijöillä pitää lähtökohtaisesti olla kirjallinen kotietsintämääräys.

-Yleisellä tasolla totean, että laissa on poikkeuksia esimerkiksi kiiretilanteessa ja henkilöetsinnässä. Silloin ei tarvita kirjallista määräystä käräjäoikeudelta.

Terroriteon tutkinta etenee kuulusteluita jatkamalla sekä tietoja perkaamalla ja analysoimalla.

-Ei radikaalia uutta, rikosylikomisario Laine summaa.

Pääepäilty Abderrahman Bouanane on vangittuna Hämeenlinnan vankisairaalassa. Laineen arvion mukaan hänet siirretäään vankilaan Turkuun, kunhan hänen terveydentilansa sen sallii.

Bouananea epäillään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä 18. elokuuta Turun kauppatorilla. Hänen lisäkseen vangittuna on yksi osallisuudesta epäilty mies.