Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rahoitusalan neuvottelujen jatko on vielä auki – Työnantajan neuvottelutiimi tapaa maanantaina

Rahoitusalan jumissa olevien työehtosopimusneuvotteluiden jatko on yhä auki. Valtakunnansovittelija Minna Helle tiedottaa neuvotteluiden jatkosta, kun kerrottavaa on. Toistaiseksi aikaa tai päivää ei ole sovittu. Työnantajien neuvottelutiimi kuitenkin kokoontuu maanantaina iltapäivällä sopimaan jatkosuunnitelmistaan, kertoo Finanssialan toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi Lännen Medialle.

Työntekijät valmiit neuvottelupöytään

Ammattiliitto Pron finanssisektorin johtaja Antti Hakala kertoo, että työntekijät ovat valmiit neuvottelupöytään heti, kun työnantaja on valmis.

-Katsotaan tämän meneillään olevan lakon vaikutukset ensin, Hakala sanoo.

Hänen mukaansa perjantaina jatkuva pankkialan lakko on purrut hyvin. Uudesta lakosta ei ole vielä sovittu tarkemmin.

-Emme ole tehneet päätöksiä uusista työtaistelutoimenpiteistä, mutta emme myöskään siitä, ettei niitä tehtäisi, toteaa Hakala.

Tuorein lakko on ollut kaksipäiväinen

Viimeisin pankkilakko alkoi torstaina ja jatkui perjantaina. Kyseessä on jo toinen kaksipäiväinen pankkilakko reilun viikon sisällä. Lakko on sulkenut useimmat Suomen pankkikonttorit.

Viimeisimpään pankkilakkoon ovat osallistuneet ammattiliitto Pron lisäksi Nousu, ylempiä toimihenkilöitä edustava YTN sekä Danske Bankin henkilöstöyhdistys. ICT-alan ammattiliitto Pron jäsenet ovat tukeneet lakkoa työsaarrolla.

Viimeksi neuvottelupöydässä oltiin valtakunnansovittelijan johdolla keskiviikkona, jolloin neuvottelut päättyivät tuloksettomina.

Pankkilakossa kiistellään muun muassa työntekijöiden oikeudesta viikonloppuvapaaseen. Työntekijät haluaisivat viikonlopputyön tekemisestä vapaaehtoista, työnantajat taas haluaisivat määräysvallan.