Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pandojen automatkasta Ähtäriin hiiskutaan vain vähän – katso video

Suomeen tänään torstaina Kiinasta saapunut pandapari Lumi ja Pyry kuljetetaan Helsingistä Ähtärin eläinpuistoon maakuljetuksessa.

Kuljetus kohti Keski-Suomea lähti pian sen jälkeen, kun pandoja kuljettava lento saapui Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Lento oli noin aamukymmenen aikaan paikalla, ja pandaparia otti vastaan paitsi mittava määrä mediaa, myös suuri yleisöjoukko. Purku kesti lähes kaksi tuntia muodollisuuksien vuoksi.

Ähtärin eläinpuiston intendentti Mauno Seppäkoski itse vastaa kuljetuksesta. Seppäkoski ei itse ollut median tavattavissa torstaina aamupäivällä, mutta hän vastasi Lännen Medialle alkuviikosta.

Seppäkosken mukaan matkaa Ähtäriin tehdään noin 4–5 tuntia. Matkareittiä, tarkkaa aikaa tai pysähdyspaikkoja ei kuitenkaan kerrota julkisuuteen.

-Mennään ihan eläinten hyvinvoinnin ehdoilla, Seppäkoski toteaa.

Sanomalehti Ilkka on kertonut, että pandojen kuljetus tulee menemään Ähtärin kaupungin keskustan läpi. Kaupungissa järjestetään pandakarnevaalit uusien asukkaidensa kunniaksi.

Matka sujunut hyvin

Ähtärin eläintarhan asiantuntija Jukka Salo kertoi Lännen Medialle, että lentomatka Kiinasta sujui hyvin. Hänen mukaansa Ähtäriin on varattu erilaisia bambulajeja eläinten ruuaksi. Pandat pääsevät yleisön eteen aikaisintaan kuukauden kuluttua karanteenin takia. Pandapariskunta näytti virkeältä, kun niitä lastattiin autoon.

Katso video pandojen saapumisesta Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

//ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=39ba5bd6-f11a-4343-8e37-156e9d6e5a15&pi=69eabfcb-6ee8-45bf-a6a2-7d7948214039