Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Rinne (sd.) pitää tärkeänä, että Haatainen toi keskusteluun eriarvoistumisen ja ilmastonmuutoksen

Virgin Oil -ravintolaan Helsingin keskustaan kokoontunut sdp:n kannattajajoukko aplodeerasi uskollisesti ehdokkaalleen Tuula Haataiselle , vaikka ennakkoäänien jälkeen Haataisen kannatus oli vaatimaton 3,5 prosenttia ja äänisaalis kolmanneksi vähiten kahdeksasta ehdokkaasta.

Kun äänet julkistettiin, sdp-yleisö oli hiljaa. Pienen viipeen jälkeen kuului huuto ”Hyvä Tuula”. Koko sali yhtyi siihen. -Minusta näyttää, että istuvan tasavallan presidentin kannatukseen on vaikuttanut hänen henkilökohtainen toimintansa näiden vuosien aikana. Tietysti myös se, että oli Suomen 100-vuotisjuhlat, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi tuoreeltaan Haataisen ennakkoäänisaalista.

-Olen iloinen, tyytyväinen ja todella ylpeä Tuulan politiikan viestistä, jonka hän on tämän kampanjan aikana tuonut. On ollut tosi tärkeää, että Tuula on tuonut keskusteluun ilmastonmuutoksen ja eriarvoistumiskehityksen ja tuonut ne muidenkin agendalle, Rinne jatkoi.

Puheenjohtaja Rinne oli harmissaan, että toista kierrosta ei tullut ja että sdp:n ehdokastakaan ei toisella kierroksella nähdä.

Rinne sanoo nähneensä kentällä, että Niinistöllä on kova kannatus.

-Kukaan muista ehdokkaista ei ole päässyt puolueensa kannatuksen tasolle. Me teimme kampanjassa kaikki ihan oikealla tavalla.

-Kun on noin hirveän suosittu istuva presidentti, joka saa vielä vetoapua Suomi 100-vuotisjuhlinnasta. Sattui vielä suurvaltojen presidenttien tapaamiset. Hieno kannatus, onnea vaan Niinistölle, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan kampanja käydään Ihan normaaliin tapaan läpi ja keskitytään sitten jo seuraaviin vaaleihin.

Ihmiset halusivat jatkuvuutta

Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta oli ehdolla sdp:n presidenttiehdokkaaksi. Nyt hän on kampanjoinut Tuula Haataisen puolesta.

-Olen todella ylpeä Tuulasta. Hän on tehnyt todella hienon kampanjan. Hänestä tämä ei ole jäänyt kiinni. Hän on nostanut keskusteluun niitä teemoja, mitä tässä keskustelussa ei muuten olisi käyty.

-Presidentinvaali on henkilövaali jos jokin. Suomalaiset haluavat tukea istuvaa presidenttiä ja ovat tyytyväisiä häneen. On erilaisia aikoja. Välillä ovat muutosvaalit, välillä halutaan naispresidentti. Näissä vaaleissa ihmiset ovat selkeästi halunneet jatkuvuutta. Katsotaan, mitä maailmalla tapahtuu: terrorismin nousu ja kiristyvä tilanne Itämeren alueella.

Feldt-Rannan mielestä tätä taustaa vasten voi pitää ymmärrettävänäkin, että ihmiset haluavat turvallista jatkuvuutta.

-Nämä eivät ole olleet puoluevaalit, nämä ovat olleet henkilövaalit, jossa ihmiset ovat laajasti tukeneet istuvaa presidenttiä.

Feldt-Rannan mielestä Haatainen pystyi tekemään nousujohteisen kampanjan ja onnistui hänen mielestään erityisen hyvin Yleisradion viimeisessä tv-tentissä.