Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haatainen arvosteli vielä kiitospuheessaan kampanjaväelle Suomen aseviennin ongelmia

Sdp:n vaalivalvojaissa olleen presidentti Tarja Halosen terveiset tasavallan presidenttinä jatkavalle Sauli Niinistölle olivat, että hän toivoo, että Niinistö on vahvasti ajassa mukana.

-Toivon, että hän ajaa niitä tavoitteita, joita näissä vaaleissa on tullut esiin eli kestävää kehitystä, sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja turvallista ja taloudellista kehitystä. Politiikan tuulissa kannattaa pitää niiden puolta. Sdp:n melko vaisut vaalivalvojaiset Virgin Oli -ravintolassa Helsingin keskustassa saivat eloa, kun presidenttiehdokas Tuula Haatainen saapui ennen ilta kymmentä kannattajiensa pariin. Ensimmäiseksi Haatainen riensi halaamaan ja antamaan suudelman aviomiehelleen Janne Metsämäelle . Myös puheensa aluksi Haatainen kiitti hyviä ystäviään ja rakasta Jannea.

Hän myös onnitteli Sauli Niinistöä hyvästä tuloksesta ja sanoi, että Niinistölle pitää antaa nyt työrauha.

Haataisen mielestä vaalikampanja oli tärkeä, koska siinä päästiin puhumaan sosiaalidemokraateille ja Suomelle tärkeistä asioista.

-Minä en ole puhunut lämpimikseni ilmastonmuutoksesta. En ole puhunut turhaan eriarvoistumisesta, joka pitää pystyä taittamaan, jotta saamme vakautta, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Haatainen muistutti kannattajia, että hän halusi vaalitenteissä nostaa esiin Suomen aseviennin ongelmat.

-Ei Suomi voi olla maa, joka vie aseita, joka on edesauttamassa Jemenin turmaa. Arvovalintoja ovat myös kaikki päätökset, joita me teemme ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Feminismille taputukset

Haatainen sanoo, että vielä syksyllä hänelle naureskeltiin ja vähäteltiin, kun hän puhui eriarvoistumisesta.

-Mutta yks kaks kaikki puhuivat näistä asioista.

Haatainen myös sanoi, että kun hän on puhunut naisten ja tyttöjen asemasta, ne eivät ole pieniä asioita.

Suurimmat suosionosoitukset Haatainen sai, kun hän kertoi, että sosiaalidemokraattinen puolue on julistautunut feministiseksi puolueeksi.

Haatainen puhui lämpimästi kohtaamisistaan vaalikiertueen noin 9000 kilometrin matkan aikana.

-Olemme saaneet tällä kampanjalla aikaiseksi jotain sellaista, jonka kanssa meidän pitää jatkaa työtä.

Pääkaupunkiseudulla Haatainen kertoo käyneensä maahanmuuttajien tapaamisissa.

-Kaikki täällä asuvat ovat samanarvoisia riippumatta siitä mikä heidän lähtömaansa ja äidinkielensä on ja mikä heidän ihonvärinsä on. Emme hyväksy minkäänlaista rasismia, syrjintää ja vihapuhetta.

Haatainen kertoo saaneensa postia ovista ja ikkunoista Ylen viimeisen vaalitentin jälkeen, jossa hän sanoi, että maahanmuuttajia ja terrorismia ei saa rinnastaa. Sdp:n puheenjohtajaehdokkaaksi olivat ehdolla myös kansanedustajat Maarit Feldt-Ranta ja Sirpa Paatero . Molemmat olivat vaalivalvojaisissa ilmaisemassa tukeaan Haataiselle. He tulivat myös Haataisen puheen lopuksi lavalle sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen ja puoluesihteeri Anton Rönnholmin kanssa. Valvojaisissa oli paikalla myös Haataisen Kuopion-lukioajan ystävä Airi Fagerman . Hän on myös Haataisen lenkkeilykaveri, koska hän on asunut Helsingissä lähellä Haataisen kotia. Kampanjassa hän oli mukana jakamassa Tuula-esitteitä.

-Tuula oli lukioaikana tosi kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja jonkin verran politiikasta. Siinä mielessä oli jonkinlaiset enteet tulevasta.