Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaasuautojen suosio nousee parhaillaan nopeasti – kymmeniä uusia tankkauspisteitä suunnitteilla

Kaasuautojen suosio kasvoi viime vuonna selvästi. Uusia kaasuautoja rekisteröitiin reilut 1200 kappaletta, kun vuotta aiemmin liikenteeseen tuli vain reilut 300 uutta kaasuautoa.

Kaasuautojen suosio jatkanee kasvuaan, sillä myynnissä olevat mallit lisääntyvät. Bioenergia ry:n mukaan alkuvuodesta on jo tilattu satoja uusia kaasuautoja.

Kaasuautoilun suosiota on toistaiseksi rajoittanut tankkausasemien puute. Maan suurimmalla ketjulla Gasumilla on tällä hetkellä 25 tankkausasemaa, mutta yhtiö aikoo kasvattaa niiden määrän noin 60:een seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Gasum avaa helmikuussa uuden kaasuaseman Espoon Ikeaan. Lähivuosina kaasuasemat avataan myös Vantaan, Raision, Tampereen ja Kuopion Ikeoiden yhteyteen. Gasum suunnittelee uusia tankkauspisteitä myös muun muassa Turkuun, Ouluun, Lahteen ja Seinäjoelle.

Gasumin mukaan kaikissa Suomessa myytävissä autoissa on myös bensatankki, joten tarvittaessa kaasuautoa voi ajaa myös bensiinillä.

Kaasuautot eivät ole merkittävästi bensiini- ja diesel-autoja kalliimpia, mutta polttoaine on bensiiniin ja dieseliin verrattuna edullista.

Täyssähköautoja ensirekisteröitiin viime vuonna lähes 500 kappaletta ja ladattavia hybridejä reilut 2500.

Bioenergia ry odottaa, että romutuspalkkio, sähköautojen hankintatuki ja etanolimuunnoksille myönnettävä konversiotuki vauhdittavat tänä vuonna vaihtoehtoisten käyttövoimien esiinmarssia liikenteessä.