Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fennovoima tarjoaa loppusijoituspaikoiksi Eurajokea ja Pyhäjokea, mutta uusiakin paikkoja voi vielä tulla esiin

Fennovoima yrittää yhä saada aikaan neuvotteluratkaisun ydinjätteidensä loppusijoituksesta Olkiluotoon. Siltä varalta, että neuvottelut Posivan ja sen omistajien kanssa eivät tuota tulosta, Fennovoima tutkii käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitusta muualle Eurajoen kunnan alueelle tai Pyhäjoelle Sydännevan alueelle.

Fennovoiman mukaan muitakin mahdollisia loppusijoituspaikkoja voi löytyä ennen kuin loppusijoitus tulee ajankohtaiseksi. Fennovoiman käsityksen mukaan Pyhäjoelle rakennettavan voimalan käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitus alkaa 2090-luvulla.

Fennovoima toimitti työ- ja elinkeinoministeriölle yhtiöltä vaaditun lisäselvityksen käytetyn ydinpolttoaineen kapselointia ja loppusijoitusta koskevasta ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta.

Fennovoima solmi jo toissa kesänä palvelusopimuksen Posivan tytäryhtiön kanssa loppusijoituspaikan kartoittamisesta Eurajoelta ja Pyhäjoelta.