Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Risikko on valmis eduskunnan puhemieheksi, jos kokoomus päättää esittää häntä: "ei siitä kieltäytyä voi"

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) kertoo olevansa valmis eduskunnan puhemieksi, jos kokoomuksen eduskuntaryhmä päättää ehdottaa häntä tehtävään.

Risikko kertoi asiasta Lännen Medialle keskiviikkona, kun ministeri vieraili median kanssa Keravan Hätäkeskuksessa.

-Ensiksi se on aivan valtavan upea tehtävä, aivan kerta kaikkiaan. Se ei satu joka likan kohdalle. Jos meidän ryhmämme niin arvioi, että olisin sopiva emäntä taloon, niin ei siitä kieltäytyä voi, Risikko kertoo. Puhemiehen tehtävä on perinteisesti kuulunut eduskunnan toiseksi suurimmalle ryhmälle. Kokoomuksesta tuli paikkamäärältään eduskunnan toiseksi suurin ryhmä sen jälkeen, kun perussuomalaisten ryhmä hajosi viime kesänä. Tällä hetkellä puhemiehenä on ollut sinisten Maria Lohela .

Kokoomuksen eduskuntaryhmä viime kädessä päättää, ketä se tulee ehdottamaan eduskunnan puhemieheksi. Risikko on ollut julkisuudessa esillä muun muassa Helsingin Sanomissa potentiaalisena ehdokkaana. Toinen etukäteen spekuloitu henkilö on pitkäaikainen parlamentaarikko, puolustusvaliokuntaa johtava Ilkka Kanerva (kok.).

-Olen sitä totta kai pohtinut juuri tästä syystä, että nimeni on ollut mediassa, RIsikko selventää.

Risikko on tällä vaalikaudella toiminut eduskunnan varapuhemiehenä. Aiemmin hän on myös toiminut muun muassa sosiaali- ja terveysministerinä sekä peruspalveluministerinä. Risikko on aiemmin myös ollut ehdolla kokoomuksen puheenjohtajaksi, mutta hän hävisi Alexander Stubbille (kok.) puoluekokouksessa kesäkuussa 2014.

Eduskunnan puhemiesvaali järjestetään alkuviikosta. Kevätistuntokausi alkaa tiistaina 6. helmikuuta.