Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidenttiä tervehdittiin lasit huurussa ja pipot lumessa – vain kymmeniä kahlasi lumessa paikalle

-Olisi kurjaa, jos olisi enemmän pakkasta. Nyt tämä menee naureskellessa. Kuvittelin kyllä, että täällä olisi enemmän väkeä, tuumi Lahdesta Helsinkiin tullut Samuli Ranta-Pitkänen Presidentinlinnan edustalla sankassa lumipyryssä.

Ranta-Pitkänen oli tullut joidenkin kymmenien muiden ihmisten kanssa tervehtimään tasavallan presidentti Sauli Niinistöä, joka astui virkaansa tänään. Karkeasti arvioiden presidenttiparin vilkutusta saapui seuraamaan noin 50 henkilöä, joista monet olivat tosin median edustajia.

Tuuli ja tuisku pitivät suuret ihmismassat poissa, mutta paikalle tulleet kokivat todistavansa historiallista päivää. Myös rouva Jenni Haukio oli parvekkeella vilkuttamassa pienelle yleisölle, joka tervehti presidenttiparia ”Hyvä Sauli”, ”Hyvä Jenni” ja ”Hyvä Lennu” -huudoin.

-Kyllähän tämä on tärkeä päivä ja merkkitapahtuma, kun presidentti astuu virkaansa, helsinkiläinen Hilkka Koljonen-Toppila sanoi.

Monille paikalle tulleille oli merkittävää, että juuri Sauli Niinistö valittiin presidentiksi.

-Niinistö ei ole täydellinen, mutta sopiva presidentti. Hän on arvokas maltillinen ja vakuuttava, Ranta-Pitkänen kertoi.

Siskokset Sirkka Jokinen ja Pirkko Mela olivat niin ikään tulleet tervehtimään presidenttiä, vaikka sää ei ollut suotuisa. Heille tervehdys oli tavallaan juhlallinen päätös vaalityölle, jota he olivat Niinistön valinnan eteen tehneet.

-Tämä on harvinainen ja historiallinen tapahtuma. Niinistö on hyvä, koko kansan presidentti, joka osaa olla puolueeton, Jokinen ja Mela pohtivat.

Presidenttipari tervehti pientä yleisöä noin 15 sekunnin ajan Linnan parvekkeelta. Lyhyt aika ei vaikuttanut haittaavan ylesöä.

-No kyllä kannatti tulla täksi 15 sekunniksi paikalle, muutamat yleisössä naureskelivat hyväntahtoisesti.