Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin kuusi ihmistä kuoli junaturmassa Ison-Beltin sillalla Tanskassa

Olutta kuljettanut tavarajuna ajoi yhteen matkustajajunan kanssa myrskytuulessa

Ainakin kuusi ihmistä kuoli, kun matkustajajuna törmäsi tavarajunaan Ison-Beltin sillalla Tanskassa keskiviikkoaamuna.

Onnettomuus tapahtui, kun olutta kuljettanut tavarajuna kaatui viereiselle raiteelle, josta oli tulossa Kööpenhaminan suuntaan porhaltanut matkustajajuna. Siinä oli noin 160 matkustajaa ja kolmen hengen miehistö.

Fyniin saaren puolelle Nyborgin kaupungin urheilukeskukseen perustettiin kriisikeskus, jonne järkyttyneitä matkustajia vietiin samaan kriisiapua.

Tanskassa oli riehunut yön ja aamun aikana raju syysmyrsky, mikä oli ehkä osasyy onnettomuuteen. Kova tuuli vaikeutti myös pelastustöitä.

Autoliikenne Ison-Beltin sillalla keskeytettiin junaturman vuoksi.

Kaksi isoa siltaa

Iso-Beltin silta yhdistää Själlannin ja Fynin saaret. Vuonna 1997 avattu kaksiosainen silta on 1,6 kilometriä pitkä. Se ylittää Ison-Beltin salmen 65 korkeudella. Liikennöinti sillalla on maksullista.

Suomi haastoi vuonna 1991 Tanskan Haagin kansainväliseen tuomioistuimeen, koska Rauma-Repolan valmistamat öljynporauslautat eivät olisi mahtuneet kulkemaan sillan ali.

Suomi veti haasteensa pois kesken käsittelyn, kun Tanska suostui maksamaan korvauksia Suomen valtiolle siitä, että Rauma-Repola muuttaa lautat sellaisiksi, että ne saadaan sillan ali.

Själlannin saarella toisella puolella on Juutinrauman silta, joka yhdistää Kööpenhaminan ja ruotsalaisen Malmön kaupungin. Vuonna 2000 avattu Juutinrauman silta on 7,8 kilometriä pitkä.