Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arabianrannan lapsenmurhan tunnustanut pyytää mielentilatutkimusta — Poliisi: 7-vuotiaan uhrin omaiset yhä liian järkyttyneitä kuultaviksi

Poliisin käsityksen mukaan väkivalta jouluaattona kohdistui ainoastaan pikkupoikaan, muita perheenjäseniä 36-vuotias murhaepäilty ei uhkaillut. Poliisin aika ei riitä somessa mylläävien huhujen kumoamiseen.

Helsingin Arabianrannan lapsenmurhasta epäilty pyytää pääsyä mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana, tiedottaa poliisi.

Teosta vangittu 36-vuotias mies on myöntänyt tappaneensa siskonsa 7-vuotiaan pojan jouluaattona. Mies vetoaa harhoihin, jotka hänen mukaansa myötävaikuttivat tekoon.

Poliisin mukaan tiedossa ei ole, milloin Helsingin käräjäoikeus käsittelee epäillyn mielentilatutkimusta koskevan pyynnön.

Poliisi kertoo kuulustelleensa miestä yhden kerran, eikä pidä uusia kuulusteluita tässä vaiheessa tarkoituksenmukaisina.

Poliisi ei ole toistaiseksi voinut kuulla surmatun pikkupojan perhettä jouluaaton traagisista tapahtumista. Poliisin mukaan omaiset ovat syvästi järkyttyneitä.

Koska omaisia ei ole kuultu, poliisi ei avaa julkisuuteen tapahtumien tarkempia yksityiskohtia. – Julkisuudessa kerrotut asiat voisivat vaikuttaa kuulustelukertomuksiin, mikä vaarantaisi esitutkinnan. Ylipäänsä poliisin tiedottamisen on perustuttava esitutkintalain säädöksiin, sanoo tutkinnanjohtaja Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

– Tästä traagisesta tapauksesta liikkuu varsinkin sosiaalisessa mediassa runsaasti huhuja, mutta poliisilla ei ole mahdollista kommentoida erikseen niistä jokaista. Tiedotamme esitutkinnan etenemisestä ja tuloksista sitä mukaa, kun asiat varmistuvat. Poliisin tärkein tehtävä on selvittää tämä vakava rikos, Kanth muistuttaa.

Poliisin mukaan epäilty on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen.

– En näe perusteltua syytä kommentoida kansalaisuutta sen tarkemmin. Kansalaisuus ei ole esitutkinnan kannalta olennainen tieto.

Poliisin mukaan esitutkinnassa ei ole ilmennyt, että vangittuna oleva mies olisi uhkaillut tai ollut väkivaltainen aiemmin uhriaan.

Poliisin käsityksen mukaan mies ei ollut varustautunut teräaseella mennessään vierailulle siskonsa perheen luokse. Poliisin mukaan teko alkoi yllättäen ja kohdistui ainoastaan pikkupoikaan, muuta perhettä mies ei uhkaillut tai pahoinpidellyt.

Poliisi tekee parhaillaan teknistä rikostutkintaa, odottaa vastauksia uhrin ruumiinavauksesta ja epäillylle tekijälle tehdyistä kokeista. Poliisi ei tiedä ennen testien valmistumista, oliko epäilty tekohetkellä päihtynyt.

Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta lisää myöhemmin, kun esitutkinta ja laki sen sallivat.