Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskunta palaa joululomiltaan soten ja vaalien värittämälle kevätkaudelle – ensimmäinen täysistunto tiistaina

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen sekä maakuntauudistuksen käsittely jatkuu tiistaina aamupäivällä perustuslakivaliokunnassa.

Kansanedustajat palaavat eduskuntaan joululomiltaan. Täysistunnot jatkuvat tiistaina iltapäivällä.

Tiistaina kello 14 alkava eduskunnan täysistunto aloittaa tiiviin kevätkauden, jonka aikana hallitus yrittää saada läpi tärkeimpinä hankkeinaan sote- ja maakuntalait sekä tiedustelulain. Nykyisellä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksella on kymmenen nelipäiväistä täysistuntoviikkoa aikaa haluamansa saada lakihankkeensa läpi, ennen kuin edessä ovat eduskuntavaalit.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on tällä hetkellä perustuslakivaliokunnan käsittelyssä. Perustuslakivaliokunta jatkaa soten ja maakuntauudistuksen käsittelyä heti kello 10 tiistaina alkavassa kokouksessaan.

Viimeinen nykyisen eduskunnan täysistunto on perjantaina 15. maaliskuuta. Eduskuntavaalien vaalipäivä on siitä kuukauden kuluttua, sunnuntaina 14. huhtikuuta. Eurovaalit taas pidetään reilua kuukautta eduskuntavaalien jälkeen, sunnuntaina 26. toukokuuta.

Tiivistä kevätkautta värittää lainsäädäntötyön lisäksi lähestyvä vaalikamppailu.