Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksan äärioikeiston poliitikko hakattiin tiedottomaksi Bremenissä

Poliisin mukaan kolmen naamioidun miehen tekemällä hyökkäyksellä oli poliittiset vaikuttimet.

Saksan äärioikeiston poliitikko Frank Magnitz hakattiin pahasti maanantai-iltana, ja hän joutui sairaalaan, sanoivat Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen virkailijat tiistaina, kertoi BBC.

Poliisi piti kolmen miehen tekemää hyökkäystä Bremenissä poliittisesti motivoituna. Naamioidut miehet löivät Magnitzin tiedottomaksi puisella kalikalla ja potkivat häntä päähän.

Rakennustyöläiset pelastivat Magnitzin hyökkääjien käsistä.

Magnitz oli juuri lähtenyt uudenvuoden vastaanotolta Bremenin Kunsthallen taidemuseosta, kun hänen kimppuunsa hyökättiin.

AfD pääsi viime vuonna ensi kertaa Saksan valtiopäiville, sillä on siellä 94 paikka. Puolue on myös edustettuna kaikissa Saksan osavaltioparlamenteissa. Puolueen tiedottaja Jörg Meuthen tviittasi valokuvan, jossa Magnitz makasi tiedottomana sairaalavuoteessa sanoen hänen olevan ”puolikuollut”.

Magnitzilla oli syvä haava otsassa ja hänen oikea silmänsä oli umpeutunut.

Viime viikolla AfD:n toimisto itäisessä Döbelnin kaupungissa vahingoittui räjähdyksessä. Kukaan ei loukkaantunut iskussa.