Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Australian poliisi antoi 49-vuotiaalle miehelle syytteen epäilyttävien pakettien lähettämisestä

Ulkomaiden edustustot ja konsulaatit olivat saaneet kaikkiaan 38 pakettia, jotka sisälsivät ilmeisesti asbestia.

Australian poliisi antoi torstaina syytteen 49-vuotiaalle miehelle vaarallista materiaalia sisältävien pakettien lähettämisestä kaikkiaan 38 ulkomaan edustustoon ja konsulaattiin.

Epäilyttävän paketin saivat keskiviikkona muun muassa Britannian ja Yhdysvaltain lähetystöt. Syytteen sai mies nimeltä Savas Avan . Vaarallisten pakettien lähettämisestä voi saada 10 vuoden vankeustuomion, kertoi Australian liittovaltion poliisi lausunnossaan.

Poliisin mukaan paketit sisälsivät asbestia, ennen suosittua rakennusmateriaalia, joka voi aiheuttaa syöpää ja vahingoittaa keuhkoja.

Poliisi kertoi löytäneensä tähän mennessä 29 pakettia. Pakettien lähettämisen motiivia ei kerrottu.

Australian media kertoi keskiviikkona, että paketeissa näytti olevan muovipusseja, jotka sisälsivät betonia ja asbestia. Ainakin yhden pussin päälle oli kirjoitettu ”asbestia”.

Epäilyttävän paketin saivat myös ainakin Argentiinan, Etelä-Korean, Tanskan, Egyptin, Kreikan, Intian, Italian, Japanin, Pakistanin, Espanjan, Sveitsin ja Thaimaan edustustot.

Avan on seuraavan kerran oikeuden edessä maaliskuussa. Poliisin mukaan tapauksen johdosta ei ole aiheutunut vaaraa suurelle yleisölle.