Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustajat toivovat lisää keskustelua eduskuntaan – keskustan Antti Kaikkonen kutsui ryhmät koolle

Sdp:n Antti Lindtman oli ehdottanut kokoontumista ja konkreettisia toimia jo aiemmin.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kutsui eduskuntaryhmät koolle tiistaina keskustelemaan Oulussa ilmi tulleista seksuaalirikosepäilyistä ja toimenpiteistä seksuaalirikosten estämiseksi.

Kaikkonen toteaa tiedotteessaan, että lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat vastenmielisiä ja kaikin puolin tuomittavia.

– Jokaisen Suomeen tulevan on elettävä maamme lakien mukaan ja kunnioitettava toisen ihmisen koskemattomuutta.

Konkreettisia toimenpiteitä

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ehdotti jo aiemmin sunnuntaina, että eduskuntaryhmät kokoontuisivat päättämään yhteisistä konkreettisista toimenpiteistä, jotka hyväksyttäisiin vielä tällä vaalikaudella

Lindtman muun muassa esitti, että kansalaisuuden voisi menettää törkeiden väkivalta- ja seksuaalirikosten perusteella sekä rangaistusten koventamista.

Lisäksi hän ehdotti, että poliisin resursseja vahvistetaan erityisesti internetissä tapahtuvaan lapsiin kohdistuvan rikollisuuden torjuntaan ja tutkimiseen.

Pääministerin ilmoitus vaatimuksena

Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen vaatii, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antaa eduskunnalle pääministerin ilmoituksen siitä, mihin toimenpiteisiin hallitus ryhtyy Oulussa ja Helsingissä paljastuneiden seksuaalirikosten vuoksi.

Juvosen mukaan hallituksen täytyy kertoa toimenpiteet, joilla turvallisuus ja turvallisuuden tunne saadaan palautettua.

Juvosen mukaan asiasta täytyy myös keskustella eduskunnan täysistunnossa.