Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähde venäläismedialle: Kuolan niemimaalle sijoitetaan 16 "tuomiopäivän torpedoa" – tukikohdat lähellä Norjan ja Suomen rajoja

Lähteen mukaan Venäjän laivaston suunnitelmissa on varustautua 32 Poseidon-torpedolla, joista puolet sijoitetaan pohjoiseen laivastoon. Sen tukikohdat sijaitsevat lähellä Norjan ja Suomen rajoja.

Venäjä aikoo sijoittaa 16 niin sanottua tuomipäivän torpedoa Kuolan niemimaalle, lähelle Norjan ja Suomen rajoja.

Tieto perustuu venäläisen Tass-uutistoimiston lainaamaan sotateollisuuden lähteeseen. Länsimaissa asiasta uutisoi Barents Observer.

Lähteen mukaan Venäjän laivaston suunnitelmissa on varustautua 32 Poseidon-torpedolla, joista puolet sijoitetaan pohjoiseen laivastoon. Sen tukikohdat sijaitsevat Barentsinmeren rannikolla.

Ydinreaktorilla mantereelta toiselle

Kyseessä on presidentti Vladimir Putinin viime keväänä julkistama autonominen torpedo tai vedenalainen drooni. Se tunnetaan ainakin nimillä Poseidon ja Kanyon.

Torpedon voimanlähteenä on pieni ydinreaktori, ja venäläistietojen mukaan miehittämätön alus pystyy sukeltamaan kilometrin syvyyteen ja saavuttamaan jopa sadan solmun nopeuden.

Voimanlähteen vuoksi torpedo voi yltää ainakin 10 000 kilometrin päähän laukaisupaikasta. Kahteen eri laivastoon sijoitettuna ulottuvuus kattaisi lähes kaikki meri- ja rannikkokohteet maapallolla.

Meritestaukset alkaneet kesällä?

Joko sukellusveneestä tai vedenalaiselta asemalta laukaistavalla torpedolla on tiettävästi mittaa noin 24 metriä.

Suurikokoiseen torpedoon voidaan asentaa jopa sadan kilotonnin ydinkärki. Vertailukohtana voi käyttää Hiroshimaan pudotettua 16 kilotonnin ydinlatausta.

Putin on sanonut, ettei maailmassa ole olemassa keinoa, jolla torpedon voisi pysäyttää tai joka voisi kestää sen iskun.

Pentagon on vahvistanut Venäjän kehittävän kyseistä asetta, vaikka yksityiskohdista on tietoa niukasti.

Kesällä venäläismedia uutisoi torpedon täyden kokoluokan meritestausten alkamisesta. Poseidoniksi väitetystä torpedosta julkaistiin myös video.