Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varapuheenjohtaja Sanna Marin sdp:n etumatkan kaventumisesta: "Normaalia vaihtelua, toivomme Rinteen tervehtyvän pian"

Marinilla ei ole tietoa, voiko sairauslomalla oleva puheenjohtaja Antti Rinne osallistua sdp:n eduskuntavaalikampanjan avaukseen 26. tammikuuta.

Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin pitää puolueiden kannatuksen muutoksia melko pieninä Helsingin Sanomien keskiviikkona julkaisemassa puoluekannatusmittauksessa .

Sdp on yhä kannatukseltaan suurin puolue, mutta ero kakkossijaa pitävään kokoomukseen on kaventunut. Sdp:tä äänestäisi nyt 20,9 prosenttia, kun edellisessä mittauksessa kannatuslukema oli 21,4.

Kokoomus on toisena 19,5 prosentin ja keskusta kolmantena 15,6 prosentin kannatuksella.

– Eri mittauksissa tulee hieman heilahteluja, mutta tutkimuksen virhemarginaaliin ne kaikki mahtuvat. Tämä on normaalia vaihtelua, Marin sanoo. Haastattelut tehtiin 13.12–11.1. Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on ollut sairauslomalla joulun tienoista lähtien, joten hän ei ole viime aikoina päässyt osallistumaan poliittiseen keskusteluun.

Marinin mielestä on vaikea vielä arvioida, kuinka Rinteen sairausloma näkyy puolueen kannatuksessa, koska valtaosa haastatteluista on ilmeisesti tehty joulukuun puolella.

Marin on varapuheenjohtajana tuurannut Rinnettä muun muassa MTK:n ja Maaseudun Tulevaisuuden puheenjohtajatentissä viime viikolla.

– Kun ihmiset vastaavat näihin gallupeihin, varmaan arvioidaan ennemmin puolueen yleistä onnistumista kuin yksilöiden, Marin vastaa kysymykseen näkyykö luvuissa tuuraajien onnistuminen.

Marinilla ei ole tietoa, voiko Rinne sairauslomallaan osallistua sdp:n eduskuntavaalikampanjan avaukseen 26. tammikuuta Helsingissä. Rinteen sairausloma jatkuu näillä näkymin tammikuun loppuun.

– Tietenkin toivomme, että hän tervehtyy mahdollisimman nopeasti ja pääsee vaalikentille. Ihmiset odottavat voivansa tavata hänet ja pääsevänsä häntä jututtamaan, koska hän on pääministeriehdokkaamme.

– Tärkeintä on, että hän lepää nyt ja tervehtyy kunnolla, koska häntä tarvitaan sitten, kun vaalikevättä mennään eteenpäin ja tulee televisiotentit, Marin sanoo.

Perussuomalaiset nousussa

Perussuomalaisten kannatuksen nousua Marin ei halunnut kommentoida. Puolueen kannatus oli nyt 9,7 prosenttia, mikä on hieman yli prosenttiyksikön viimekertaista enemmän.

– En lähde arvioimaan minkään muun puolueen tilannetta. Pidetään huomio omassa tekemisessä. Sivuille ei kannata kauheasti vilkuilla, Marin sanoo.

Vihreiden puheenjohtajan vaihdoksen jälkeinen kannatuksen nousu oli pysähtynyt. 12,9 prosentin kannatuksessa oli puoli prosenttiyksikköä laskua.

Vasemmistoliittoa kannatti 9,4 prosenttia, rkp:tä 4,3 prosenttia, kristillisdemokraatteja 4,0 prosenttia ja sinisiä 1,1 prosenttia vastaajista.

Virhemarginaali suurimpien puolueiden osalta on noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa. Kyselyn teki Kantar TNS Oy.