Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta

Pääministerin toimisto on huolissaan uusista esityksistä, mutta brexitin päätökseen vieminen jatkuu.

Maanantaina Britannian parlamentissa tehdään kaksi esitystä, joiden tarkoituksena on estää Britannian ero EU:sta ilman sopimusta. Asiasta uutisoi BBC. Uuden lakialoitteen mukaan pääministeri Theresa Mayn tulee saada parlamentin enemmistö erosopimuksen taakse viimeistään helmikuun 26. päivä. Jos hallitus ei saa tukea erosopimukselleen, parlamentti äänestäisi EU-eron siirtymisestä.

Kansanedustajat ovat jo kerran hylänneet Mayn neuvotteleman brexit-sopimusluonnoksen. 15. tammikuuta pidetyssä äänestyksessä 432 kansanedustajaa äänesti sopimusta vastaan ja 202 sopimuksen puolesta. – Koko prosessi on sotku ja hallitus on vaarassa ajaa maan vahingossa eroon ilman sopimusta, vaikka se välittömästi heikentää hallintoa ja turvallisuutta. Se aiheuttaa myös suuria kustannuksia tuotannolle, teollisuudelle ja ruokahuollolle, sanoo työväenpuolueen kansanedustaja Yvette Cooper BBC:n mukaan. Sunday Times -lehden mukaan konservatiivien kansanedustaja Dominic Grieve on laatimassa aloitetta, joka kieltäisi EU:sta eroamisen ilman sopimusta. Lakialoite on käsiteltävä Grieven mukaan parlamentissa, jos se saa 300 kansanedustajaa taakseen.

Pääministerin toimiston mukaan maanantaina parlamenttiin tuotavat esitykset ovat erittäin huolestuttavia ja ”on olemassa vaara, että parlamentti voisi pysäyttää brexitin”.

– Britannian kansalaiset äänestivät EU-eron puolesta ja on tärkeää, että virkaan valitut poliitikot varmistavat kansan tahdon toteutumisen, toimisto kertoo.

Maanantaina May esittelee parlamentissa näkemyksiään, miten brexit on edennyt ja miten Britannian EU-eroa viedään eteenpäin. Lähde: BBC,Yle