Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen on Ruotsin uusi hallitus – kuusi ministeriä vaihtuu

Pääministeri Stefan Löfven esitteli Ruotsin uuden hallituksen ja hallitusohjelman.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven esitteli maanantaina puolenpäivän jälkeen uuden hallituksen kokoonpanon. Uusia ministereitä on kuusi, joista neljä on sosiaalidemokraatteja ja kaksi ympäristöpuolueesta, kertoo SVT. Uusista nimistä sosiaalidemokraattien Hans Dahlgren on EU- ja kauppaministeri ja ympäristöpuolueen Amanda Lind kulttuuriministeri ja Åsa Lindhagen tasa-arvoministeri. Sosiaalidemokraateista myös Matilda Ernkrans , Anders Ygeman ja Jennie Nilsson nousevat hallitukseen. Odotusten mukaisesti ulkoministerinä jatkaa edellisestä hallituksesta sosiaalidemokraattien Margot Wallström , puolustusministerinä Peter Hultqvist ja työmarkkinaministerinä Ylva Johansson . Kuusi hallituksen jättävää entistä ministeriä ovat sosiaalidemokraattien Sven-Erik Bucht , Helene Hellmark Knutsson ja Heléne Fritzon ja ympäristöpuolueen Karolina Skog , Gustav Fridolin ja Alice Bah Kuhnke , kertoi SVT.

Löfven valittiin pääministeriksi viime perjantaina, neljä kuukautta syksyn vaalien jälkeen. Hallitus aloittaa työnsä heti.