Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jasper Pääkkösen uraa avittanut BlacKkKlansman nappasi useita Oscar-palkintoehdokkuuksia

Draamaelokuvat Roma ja The Favourite ovat kahmineet eniten elokuva-alan Oscar-palkintoehdokkuuksia. Molemmat elokuvat ovat ehdolla kaikkiaan kymmenessä kategoriassa, muun muassa parhaaksi elokuvaksi.

Roman ja The Favouriten lisäksi parhaan elokuvan Oscar-pystistä kisaavat Black Panther, suomalaisnäyttelijä Jasper Pääkkösen uraa merkittävästi edistänyt BlacKkKlansman, Bohemian Rhapsody, Green Book, A Star Is Born ja Vice.

Lisäksi Roman ohjaaja Alfonso Cuaron ja The Favouriten ohjaaja Yorgos Lanthimos ovat ehdolla parhaan ohjauksen kategoriassa.

Molempien elokuvien naispääosan esittäjät löytyvät parhaan naispääosan ehdokkaiden joukosta. Romasta ehdolla on Yalitza Aparicio ja The Favouritesta Olivia Colman.

Cuaronin ja Lanthimosin lisäksi parhaasta ohjauksesta kisaavat Spike Lee (BlacKkKlansman), Pawel Pawlikowski (Cold War) ja Adam McKay (Vice). Muut parhaan naispääosan ehdokkaat ovat puolestaan Glenn Close (The Wife), Lady Gaga (A Star Is Born) ja Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?).

Miespääosan ehdokkaat ovat Christian Bale (Vice), Bradley Cooper (A Star Is Born), Willem Dafoe (At Eternity’s Gate), Rami Malek (Bohemian Rhapsody) ja Viggo Mortensen (Green Book).

Oscar-ehdokkaat julkistettiin tiistaina. Gaala järjestetään 24. helmikuuta Hollywoodissa.

Juontaja puuttuu

Oscar-gaala järjestetään mitä ilmeisimmin tänä vuonna ilman juontajaa, kertoi muun muassa People-lehti aiemmin tässä kuussa lähdetietojen pohjalta.

Asiasta myös uutisoineen viihdelehti Varietyn mukaan kerta olisi ensimmäisen lähes kolmeen vuosikymmeneen, kun gaala järjestetään ilman varsinaista juontajaa.

Amerikkalaisnäyttelijä Kevin Hartin oli määrä alun perin juontaa gaalaa, mutta hän luopui pestistä vanhojen homovastaisten tviittiensä vuoksi.

Oscar-gaalan katsojaluvut ovat olleet jyrkässä alamäessä: viime vuonna gaalaa katsoi 26,5 miljoonaa ihmistä, kun vielä vuonna 2014 katsojia oli 43 miljoonaa.

Tuleva gaala on lyhennetty kolmeen tuntiin. Osa vähemmän tunnetuista Oscareista jaetaan mainoskatkojen aikana.