Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väyrynen jättäytyy protestiksi pois eduskunnan kyselytunneilta: aikoo järjestää itselleen omia kyselytunteja eri puolilla Suomea

Tähtiliikettä nykyään edustava kansanedustaja Paavo Väyrynen ilmoitti torstaina jättäytyvänsä tästä päivästä lähtien sivuun eduskuntatyöstä torstaisin, jolloin järjestetään televisioitavat kyselytunnit.

Väyrynen sanoi, että kysymys on protestista, jonka syynä hän pitää hänen kohdistunutta syrjintää eduskunnan ja tiedotusvälineiden taholta. Hän kertoi käyttävänsä torstait yleisötilaisuuksiin ja ryhtyvänsä järjestämään omia kysely- ja vastaustuntejaan eri puolilla Suomea.

Väyrysen mukaan eduskuntatyöhön on kehitetty sääntöjä, joiden perusteella hänet on suljettu lähes kokonaan julkisuuden ulkopuolella. Omasta mielestään hän ei ole saanut käyttää riittävästi puheenvuoroja kyselytunneilla tai on saanut käyttää niitä vasta sitten, kun televisiointi on jo päättynyt.

Yhden kansanedustajan ryhmää edustavaa Väyrystä ei myöskään kutsuttu viime viikolla mukaan eduskuntaryhmien neuvotteluun seksuaalirikoksista.

Erityisen ikävänä Väyrynen pitää sitä, ettei Yleisradio päästä hänen edustamaansa puoluetta, seitsemän tähden liikettä, mukaan eduskuntavaalien alla järjestettäviin puoluepäiviin. Puoluepäivän aikana muun muassa puolueen puheenjohtajaa tentataan televisiossa.

Yleisradio oli perustellut ratkaisuaan hallintoneuvoston 4. joulukuuta tekemällä päätöksellä. Sen mukaan kyseisiin vaaliohjelmiin osallistuvat päätöksentekohetkellä rekisteröidyt puolueet, joilla on useampi kuin yksi kansanedustaja tämän hetken eduskunnassa.

Väyrysen edustama tähtiliike merkittiin puoluerekisteriin 21. joulukuuta.

Väyrynen ilmoitti tammikuun alussa, että hän pyrkii jatkokaudelle eduskuntaan huhtikuun vaaleissa Uudenmaan vaalipiiristä. Sen sijaan toukokuussa järjestettävissä EU-parlamenttivaaleissa hän ei ole aikonut olla ehdolla.

Väyrynen on riidellyt oikeudessa aiemmin perustamansa kansalaispuolueen kanssa. Keskustasta Väyrynen erosi viime huhtikuussa.