Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wärtsilä vähentää 1 200 työntekijää – Suomesta vähennetään enintään 150 työntekijää

Henkilöstövähennyksillä konserni hakee 100 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

Teknologiakonserni Wärtsilä suunnittelee 1 200 työntekijän vähentämistä. Suomesta vähennetään enintään 150 henkilöä.

Vähennyksien tarkoituksena on Wärtsilän tiedotteen mukaan turvata yrityksen kannattavuus ja kilpailukyky tulevaisuudessa.

Irtisanomisilla Wärtsilä hakee 100 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Säästöt toteutuvat asteittain vuoden 2019 toisen puoliskon ja vuoden 2020 lopun välillä. Henkilöstöä on tarkoitus vähentää yrityksen kaikissa liiketoiminnoissa ja tukitoiminnoissa. – Kansainvälisen kaupan jännitteet, geopolittiinen epävarmuus sekä ailahtelevat markkinat aiheuttavat huolta. Liiketoimintaympäristömme muuttuu kiihtyvällä vauhdilla, sanoo konsernijohtaja Jaakko Eskola tiedotteessa.

– Tämä on kivulias ratkaisu, mutta henkilöstövähennyksiä ei valitettavasti voida välttää, Eskola lisää.

Suomessa Wärtsilällä on toimintaa Helsingissä, Vaasassa ja Turussa. Vaasassa on konsernin isoin toimipiste. Siellä työskentelee noin 3 000 työntekijää. Vielä ei ole tiedossa, kuinka paljon työntekijöitä vähennetään mistäkin konsernin toimipisteestä

Wärtsilän liikevaihto kasvoi vuoden 2018 neljännellä neljänneksellä kuusi prosenttia ollen 1 532 miljoonaa euroa. Konserni tulos neljännellä neljänneksellä oli 226 miljoonaa eroa.

Wärtsilällä oli vuoden 2018 lopussa 19 300 työntekijää yli 80 maassa eri puolilla maailmaa.

Wärtsilä ilmoitti viime kesänä rakentavansa Vaasaan Smart Technology Hubin. Investoinnin kokonaisarvo on konsernin mukaan noin 200 miljoonaa euroa.