Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa tehty rikosdraama Kaikki synnit palkittiin Göteborgin elokuvajuhlilla – kiehtova trilleri pikkukaupungin ennakkoluuloista

Kaikki synnit -rikosdraamassa tutkitaan murhia sekä päähenkilön menneisyyden haamuja.

Pohjois-Suomeen sijoittuva rikosdraama Kaikki synnit on voittanut Göteborgin elokuvajuhlien TV-draamakilpailun.

Parhaasta käsikirjoituksesta myönnettävän Nordisk Film & TV Fond -palkinnon arvo on 20 000 euroa. Kilpailun voittaja julkaistiin keskiviikkona. Palkinnon vastaanottivat Göteborgissa sarjan käsikirjoittajat Merja Aakko ja Mika Ronkainen . Molemmat työskentelevät Oulussa. Mika Ronkainen on työskennellyt myös sarjan ohjaajana.

Ronkainen on aiemmin ohjannut dokumentaarisia elokuvia kuten Laulu koti-ikävästä. Aakko on työskennellyt aiemmin muun muassa toimittajana.

Kiehtova tarina monimutkaisista suhteita

Palkintoperusteiden mukaan Kaikki synnit on kiehtova trilleri monimutkaisista suhteista ja pikkukaupungin ennakkoluuloista.

Valinnan tehneen raadin mielestä Kaikki synnit -sarja otti eniten riskejä tarinankerronnan suhteen.

Kilpailusarjassa oli mukana kaikkiaan kuusi pohjoismaista olevaa ehdokasta.

Rikosdraamassa sarjan päähenkilö rikostutkija Lauri Räihä saa komennuksen lähteä tutkimaan murhien sarjaa omalle kotiseudulleen.

Työn ohessa hänen on kohdattava oma menneisyytensä ja vanhempansa, joita hän ei ole tavannut yli kymmeneen vuoteen. Sarja on kuvattu Oulussa, sen lähialueilla sekä Helsingissä. Rikosdraaman pääosissa näyttelevät Maria Sid ja Johannes Holopainen.