Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bangkokissa kouluja suljettu saastekatkujen takia – Nyt ilmaa yritetään puhdistaa robottilennokkien avulla

Thaimaassa kärvistellään sinnikkään saastepilven kourissa. Huono ilmanlaatu on kiusannut paikallisia jo viikkoja.

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa on suljettu kaikki koulut loppuviikoksi kaupungin yllä leijuvan saastepilven takia. Kiinalaista uuttavuotta juhlitaan myös Thaimaassa, jossa viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä välttämään suitsukkeiden polttamista ja ilotulitteiden räjäyttelyä.

Bangkokin ilmanlaatu huonontui keskiviikkona jo niin paljon, että ilmanlaatua mittaavan AQI-indeksin arvoksi luettiin keskipäivällä luku 175. Näin Bangkok pääsi viidenneksi listalla, jossa listataan kaupunkeja, joissa on maailman huonoimmat ilmanlaadut. Listan kärkipaikkaa pitää Intian pääkaupunki, jossa mitattiin keskiviikkona 257 AQI-lukemat.

Sadat koulut sulkivat ovensa

Yli 400 julkisen koulun tunnit peruttiin keskiviikkona iltapäivällä. Torstaina ja perjantaina Bangkokissa ja sitä ympäröivissä provinsseissa suljetaan kouluja, sanoi hallinnon edustaja Puttipong Punnakan .

– Arvioimme tilannetta uudelleen lauantaina ja sunnuntaina ja katsomme, onko sulkua tarpeen jatkaa ensi viikolla, Puttipong sanoi.

Kadut pesty ja vesitykit puhdistavat ilmaa

Maan hallinto on yrittänyt kitkeä jo viikkoja maan pääkaupunkia kiusanneita saastepilviä suihkuttamalla ilmaan sadepilviä aiheuttavaa ainetta, vähentämällä liikenteen määrää ja pesemällä katuja. Ihmisiä on pyydetty suosimaan diesel-polttosia moottoreita käyttäviä ajoneuvoja.

The New York Times -lehden mukaan viranomaiset ovat käyttäneet myös vesitykkejä torjumaan ilmassa leijuvia pieniä hiukkasia.

Lehti kuvailee, kuinka jalankulkijat kirkuivat vesipilvien iskiessä taivaalle. Eräs kookosjäätelökojun omistaja katsoi lehden mukaan voimattomana, kun hänen työnnettävä myyntikärrynsä luisui viemäriin.

– Rotta kipitti, sitten ui, lehti kirjoitti.

Sammutusdronet ilmaan torstaina

Viranomaiset arvioivat, että ilmanlaatu huononee ensi viikolla. Torstaina viranomaiset lähettivät taivaalle 50 dronea, joista on tarkoitus suihkuttaa vettä pahimmin savusumusta kärsiville alueille eri puolelle kaupunkia, kertoo The Nation -lehti.

Dronet suihkuttelevat vettä muun muassa paikallisen Kasetsart-yliopiston ja vilkkaiden tieosuuksien yllä.

Jokainen robottilennokeista pystyy kantamaan 10 litraa vettä.