Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Esperi Caren laiminlyönnit korvattava" – Satu Taavitsaisen (sd.) mukaan palvelu ei ole ollut sovitunmukaista

Taavitsainen jätti asiasta kirjallisen kysymyksen peruspalveluministeri Annika Saarikolle (kesk.). Hänen mukaansa kuluttajansuojan mukaan palveluiden pitää olla sitä, mitä on sovittu.

Sdp:n kansanedustaja Satu Taavitsaisen mukaan Esperi Caren laiminlyönnit on korvattava yrityksen yksiköissä asuville vanhuksille.

Taavitsainen jätti asiasta tänään torstaina kirjallisen kysymyksen peruspalveluministeri Annika Saarikolle (kesk.).

– Kysyin kirjallisesti ministeriltä, aikooko hän vaatia Esperi Carelta rahallisia korvauksia vanhuksille. Mielestäni pitää vaatia ja pitää korvata, Taavitsainen perustelee tiedotteessaan tekemäänsä kirjallista kysymystä.

Hänen mukaansa kuluttajansuojaan kuuluu se, että palvelut vastaavat sisällöltään sitä, mitä on sovittu. Hänen mukaansa Esperi Caren hoivayksiköissä toiminta ei ole ollut sovitun mukaista.

– Palvelussa on selkeästi tapahtunut virheitä ja se ei ole vastannut tietoja, joita siitä on etukäteen annettu sopimusta tehtäessä sekä palvelua suorittaessa. Esperi Care on laiminlyönyt velvollisuutensa ja ollut piittaamaton, Taavitsainen sanoo.

Hän muistuttaa, että palvelu- ja hoivakodeissa asumisen maksaa vanhuksille jopa tuhansia euroja kuukaudessa.

– Palvelu- ja hoivakodeissa asumisen omavastuu kustantaa vanhuksille todella paljon, jopa tuhansia euroja kuukaudessa. Asukkailta laskutetaan erikseen asuminen, hoito- ja ateriapalvelut sekä muut palvelut.